Η Κιβωτός του Κόσμου

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Ο πατήρ Αντώνιος, κατά  κόσμον  Αντώνιος Παπανικολάου, δημιουργός της Μ.Κ.Ο «ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»  αποφάσισε να κάνει κάτι, καθώς όταν ανέλαβε εφημέριος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ακαδημία Πλάτωνος στον Κολωνό, βρέθηκε αντιμέτωπος με την εικόνα παιδιών που έκαναν χρήση ναρκωτικών μπροστά στα μάτια του σε μια υποβαθμισμένη περιοχή, όπως ο Κολωνός.

«Η αγάπη τρόπους μηχανεύεται και δεν έχει σύνορα και όρους»

‘Έχοντας  ιερατική δράση από το 1998, με συνοδοιπόρο τη σύζυγό του, αποφάσισε πως αυτό που θα έπρεπε να κάνει ήταν να πλησιάσει αυτά τα παιδιά και να προσπαθήσει να μιλήσει μαζί τους και να μοιραστεί  τα πράγματα που κινούσαν το ενδιαφέρον τους.

Η απόφασή του ήταν να καταφέρει να βγάλει όσον το δυνατόν περισσότερα παιδιά από την ένδεια και την εγκατάλειψη. Βλέποντας την ανταπόκριση στην προσπάθεια αυτή να μεγαλώνει, έφτιαξε προγράμματα υποστήριξης των παιδιών αυτών ώστε να επιστρέψουν στο σχολείο και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Στην αρχή οι εγκαταστάσεις ήταν ελάχιστες. Ένα μαγειρείο για να τρώνε τα παιδιά. Αργότερα έπιπλα για να μπορούν να μελετούν. Οι ανάγκες  μέρα με τη μέρα μεγάλωναν, ο αριθμός των παιδιών που δεν είχαν στέγη μεγάλος, πρόσθεσαν  κρεβάτια για να φιλοξενούνται όσα παιδιά δεν είχαν πού να κοιμηθούν αλλά και λουτρά για να απολαμβάνουν ζεστό νερό. Πράγματα που για τους περισσότερους είναι απολύτως δεδομένα.

Όταν άρχισε η ροή των μεταναστών ο πατήρ Αντώνιος αγκάλιασε και τα παιδιά των μεταναστών, μια και η αντίληψή του για τα πράγματα ήταν «ή κλειδωνόμαστε στα σπίτια μας ή βοηθάμε να σταθούν στα πόδια τους».  Ήταν φανερό στα μάτια αυτού του φωτισμένου ανθρώπου ότι η περιθωριοποίηση και η απελπισία υποθάλπουν την εγκληματική συμπεριφορά.

Αυτός ο άνθρωπος πήρε το λόγο του Θεού που διακονούσε και του απέδωσε στην πράξη το νόημα που πραγματικά περικλείει.

«Ο Θεός είναι μόνο ΑΓΑΠΗ άνευ όρων και περιορισμών.»

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr