Η Κίνα πρωτοπόρος σε κάθε τομέα της ανάπτυξης

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Η Κίνα είναι η νέα παγκόσμια ηγέτιδα στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας. Κάθε οικονομική, επιστημονική και τεχνολογική εφημερίδα περιλαμβάνει το όνομα της Κίνας, και στο ακόλουθο βίντεο αιτιολογείται η πρόοδος που η χώρα αυτή καταγράφει σε κάθε κλάδο ανάπτυξης. Η Κίνα αναπτύσσεται σε μία κολοσσιαία οικονομία η οποία πρωτοστατεί και καθοδηγεί τον υπόλοιπο κόσμο προς το υπερσύγχρονο μέλλον.

Ενέργεια

Η Κίνα είναι πλέον ο μεγαλύτερος παραγωγός ηλιακής ενέργειας στον κόσμο. Από την ηλιακή ενέργεια στην Κίνα παράχθηκαν 66.2 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες το 2016, αναλογώντας σε μερίδιο της τάξης του 1% της συνολικής παραγωγής ηλιακής ενέργειας. Για του λόγου το αληθές, πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους 364 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τη χώρα να καταφέρνει την εκπλήρωση των ενεργειακών της στόχων με χρονικό ορίζοντα  το 2020, τρία χρόνια νωρίτερα. Ακολουθώντας τους ίδιους ραγδαίους ρυθμούς βιώσιμης ανάπτυξης, η Κίνα αναμένεται να επιτύχει τον στόχο της για τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου έως το έτος 2020.

Η Κίνα πρωτοπόρος σε κάθε τομέα της ανάπτυξης

Τεχνολογίες Υγείας

Σε τουλάχιστον 40 νοσοκομεία της χώρας εφαρμόζεται το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης IBM Watson. Η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα των υπηρεσιών της υγείας αναμένεται να εκτινάξει τις υπηρεσίες παροχής υγείας και έγκαιρης διάγνωσης.

Καλλιέργειες

Στον κλάδο της αγροτικής ανάπτυξης, Κινέζοι επιστήμονες έχουν αναπτύξει μία ποικιλία ρυζιού η οποία αναπτύσσεται σε αλμυρό νερό. Η συγκεκριμένη πρωτοπορία προσβλέπει στην κάλυψη των διατροφικών αναγκών του πληθυσμού. Πράγματι, ο στόχος της ικανοποίησης των αναγκών σίτισης για 200 εκατομμύρια ανθρώπους είναι εφικτός.

Η καινοτόμος τεχνολογική ανάπτυξη οδήγησε επίσης στην ανακάλυψη ενός τρόπου μετατροπής της άγονης άμμου της ερήμου σε καλλιεργήσιμη γη, με αποτέλεσμα αχανείς ερημικές εκτάσεις να αξιοποιούνται πλέον ως γόνιμα εδάφη καλλιεργειών. Υπό το πρίσμα του στόχου της Κίνας για βιώσιμη ανάπτυξη και μείωση των επιπτώσεων της κτηνοτροφίας και της κατανάλωσης κρέατος στο περιβάλλον, η Κίνα έχει καταφέρει συμφωνία αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων με το Ισραήλ, βάσει της οποίας μπορεί να προμηθεύεται κρέας το οποίο έχει δημιουργηθεί σε συνθήκες εργαστηρίου.

Επικοινωνία και Συναλλαγές

Στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των οικονομικών συναλλαγών, είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι έως το 2020, τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο Κινέζοι θα έχουν τη δυνατότητα χρήσης δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5G.

Οι συναλλαγές της πλειοψηφίας των Κινέζων καταναλωτών πραγματοποιούνται μέσω συστήματος πληρωμής με το κινητό τηλέφωνο αντί μετρητών.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…