Η καθημερινότητα μέσα από τη δημιουργική ματιά του Tatsuya Tanaka

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Influence:

Από τις 20 Απριλίου του 2011, η αστείρευτη φαντασία του Ιάπωνα καλλιτέχνη και φωτογράφου Tatsuya Tanaka έχει δημιουργήσει έναν εντυπωσιακό αριθμό κόσμων φτιαγμένων από μινιατούρες. Μέσα από το φακό του, οι καθημερινές δραστηριότητες γίνονται σενάρια ενός πιο χαρούμενου κόσμου που σε γεμίζει χαμόγελα, προκαλώντας ευχαρίστηση.

Fragile”, Tanaka Tatsuya

Έναυσμα για αυτό το project με τίτλο miniature calendar (ημερολόγιο μινιατούρων) αποτέλεσε το σχόλιο ενός follower στο Instagram: Θέλω να βλέπω αυτό το ημερολόγιο μινιατούρων κάθε μέρα. «Στην αρχή ξεκίνησα για να φωτογραφίζω τις τρισδιάστατες μινιατούρες που δημιουργούσα, αλλά είναι τόσο διασκεδαστικό που δε σκοπεύω να σταματήσω σύντομα», αναφέρει ο Tanaka.

Japanese Garden”, Tanaka Tatsuya

Το project του μετράει πλέον πέντε χρόνια και είναι ένα καθημερινό ημερολόγιο από παιχνιδιάρικες σκηνές της καθημερινότητας. Οι εικόνες περιλαμβάνουν φαγητά και καθημερινά αντικείμενα στα οποία οι περισσότεροι από εμάς δε δίνουμε σημασία και σίγουρα δε θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν με αυτό τον τρόπο.

Waste Paper”, Tanaka Tatsuya

Κύριο θέμα των εικόνων του είναι η παρομοίωση ενός πράγματος με ένα άλλο. Παρατηρώντας τες μπορεί κανείς να δει πώς τα καθημερινά πράγματα γίνονται πιο διασκεδαστικά όταν τα βλέπεις ή τα φαντάζεσαι με έναν διαφορετικό τρόπο. «Προσπαθώ να χρησιμοποιώ οικεία πράγματα και να δημιουργώ οικείες καταστάσεις», λέει ο Tanaka.

Hot Chocolate”, Tanaka Tatsuya

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…