Η καλύτερη προπόνηση για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, το λίπος που τείνει να συγκεντρώνεται στην περιοχή της κοιλιάς, είναι αρκετά ανησυχητικό για την έκβαση της υγείας του καθένα μας.

Πιο συγκεκριμένα, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας που κρύβει η συγκέντρωση λίπους στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, είναι πιθανό να προκληθούν προβλήματα στα αγγεία και την καρδιά μας.

Για τον λόγο αυτό, εκτός από την υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών, μπορεί κανείς να δοκιμάσει την εφαρμογή των παρακάτω τρόπων προπόνησης που ευνοούν την καύση του λίπους της κοιλιάς.

Αρχικά, ασκώντας πίεση στο μυικό σου σύστημα, ενισχύεις τον μεταβολισμό σου. Μια προπόνηση με squat, πιέσεις, κωπηλατική μπάρα, θα σού ταίριαζε.

Ένας άλλος τρόπος για να επιτευχθεί η καύση λίπους, είναι η καρδιαγγειακή άσκηση. Το γρήγορο περπάτημα,  ως αερόβια άσκηση, τονίζει τους μυς, χωρίς να τους εξασθενεί.

Η καλύτερη προπόνηση για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς

Τέλος, με μικρές ασκήσεις στο σπίτι (10λεπτο πρόγραμμα), καθημερινά, μπορείς να επιτύχεις τον σκοπό σου, ευχάριστα και αποτελεσματικά:

  1. Σε θέση οκλαδόν, ακουμπάμε τα χέρια στο έδαφος και ανασηκώνουμε το υπόλοιπο σώμα 10 φορές.
  2. Ξαπλώνουμε στο στρώμα μας, με τεντωμένα πόδια, ενωμένα. Τα λυγίζουμε και τα φέρνουμε στο ύψος του στήθους. Σηκώνουμε ελαφρώς τον κορμό προς τα πάνω (2-3 cm). Μετράμε ως το δέκα.
  3. Δημιουργούμε με το σώμα μας μία αμβλεία γωνία. Κάνουμε 10 ψαλιδάκια, αρχικά στη θέση εκκίνησης, έπειτα πιο πάνω, μετά πιο κάτω. Ο κορμός παραμένει ανασηκωμένος.
  4. Ξαπλώνουμε με τον κορμό και τα χέρια στο έδαφος, δίνουμε ώθηση στα τεντωμένα πόδια μας και τους γοφούς, να ανασηκωθούν ελαφρώς για 10 δευτερόλεπτα.
  5. Στεκόμαστε πλαγίως με στήριξη στον αγκώνα και τα πόδια (κάτω μέρος) και ανασηκώνουμε το υπόλοιπο σώμα (10 επαναλήψεις).
  6. Με το σώμα μας σε αμβλεία πλάγια γωνία, και χέρια- πόδια τεντωμένα, προσπαθούμε να ενώσουμε τα χέρια και τα πόδια (επί 10).
  7. Ξαπλωμένοι με τον κορμό στο στρώμα μας και τα πόδια τεντωμένα προς τα πάνω, ανασηκώνουμε τον κορμό και τα χέρια μας (10 φορές).
  8. Στηριζόμενοι στα χέρια και στα πέλματα, σε θέση που μοιάζει με κάθισμα (με το υπόλοιπο σώμα σηκωμένο), ενώνουμε εναλλάξ το δεξί χέρι με το αριστερό πόδι, και το αριστερό χέρι με το δεξί πόδι, για 10 σετ.

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr