Η «γλώσσα» της αγοράς εργασίας είναι ο προγραμματισμός

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Η «γλώσσα» της αγοράς εργασίας είναι ο προγραμματισμόςΠλήθος αγγελιών αναζητούν στελέχη που να γνωρίζουν προγραμματισμό αφού πλέον η αγορά εργασίας έχει επηρεαστεί από τις αλλαγές που έχει επιφέρει η τεχνολογία. Όταν λέμε προγραμματισμό, δεν εννοούμε να προγραμματίζετε τις εργασίες σας, αλλά να χειρίζεστε γλώσσες προγραμματισμού, κοινώς να γράφετε και να διαβάζετε κώδικα.

Άλλωστε ζούμε και χρησιμοποιούμε διάφορα μέσα που ορίζουν ένα τεχνολογικό και ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο προγραμματισμός αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας, βρίσκεται παντού και είναι απαραίτητος αφού βρισκόμαστε σε καθημερινή επαφή με την τεχνολογία, καθώς η αλληλεπίδραση ανάμεσα σε εμάς και τον υπολογιστή, το tablet ή το κινητό γίνεται μέσα από ένα κώδικα.

Που μπορούμε να μάθουμε;

Γι’ αυτό τώρα πολύ εύκολα μέσα από το ιντερνετ δωρεάν και εύκολα μπορούμε να μάθουμε την γλώσσα του προγραμματισμού και να είμαστε ετοιμοπόλεμοι στην αγορά εργασίας. Αν επισκεφθούμε το παιχνίδι GetCoding.gr θα διαπιστώσουμε ότι πολύ γρήγορα και διασκεδάζοντας, μπορούμε να μάθουμε και εμείς να γράφουμε κώδικα.

Φυσικά υπάρχει και το κατάλληλο βιβλίο, που όποιος κάνει εγγραφή στην εφαρμογή μπορεί να το κατεβάσει δωρεάν και να μάθει περαιτέρω πληροφορίες για τον κώδικα.

Ο κώδικας αυτός είναι απαραίτητος στη εποχή μας και σύμφωνα με τους ειδικούς της πληροφορικής και της τεχνολογίας, Βill Gates,  Mark Zuckerberg και  Steve Jobs που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ροή της ιστορίας και της τεχνολογίας, το μήνυμά τους προς τους νέους είναι: “Επενδύστε στην Πληροφορική και τον προγραμματισμό, γιατί σας μαθαίνει να σκέφτεστε”.

Σκοπός του GetCoding.gr:

Η δημιουργία του GetCoding.gr στοχεύει στο να εξοικειωθούμε και να μάθουμε εμείς ως «τα παιδιά της τεχνολογίας», τις βασικές γνώσεις του προγραμματισμού μέσα από το παιχνίδι και τα εκπαιδευτικά σεμινάρια. Γι’αυτό αντί να καθόμαστε άσκοπα μπροστά από τον υπολογιστή μας, μπορούμε να παίξουμε, μαθαίνοντας τη νέα γλώσσα, τη γλώσσα του προγραμματισμού.

Πηγή: getcoding.gr

Video: https://www.youtube.com/watch?v=M-mqHtFtXiI

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.