Η αυτοκτονία, μία πράξη καταστροφής!

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence:

Στην πορεία της ζωής, όλοι βιώνουμε λίγες ή περισσότερες δοκιμασίες και θλίψεις. Και ενώ μέσα μας κάνουμε πολλές και διάφορες σκέψεις, σε μερικούς ανθρώπους η επιθυμία να βλάψουν τον εαυτό τους είναι μόνιμη και υπάρχει μεγάλος βαθμός ακόμα και επικινδυνότητας στο να υλοποιηθεί.

Πότε εμφανίζονται οι σκέψεις αυτοκτονίας;

Οι σκέψεις αυτοκτονίας εμφανίζονται όταν κάποιος αισθάνεται πως αυτό που έχει μπροστά του είναι τόσο αδιαπέραστο, τόσο δύσκολο, τόσο οδυνηρό, ώστε να θεωρεί πως είναι μη αναστρέψιμο και πως έχει χάσει το πλεονέκτημα του “μπορώ να ελπίζω”. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν επιθυμούν να πεθάνουν, επιθυμούν να απαλλαγούν από τον πόνο τους και εύχονται να γινόταν κάτι ως δια μαγείας και να απαλλάσσονταν από αυτά.

Πολλοί ισχυρίζονται πως η αυτοκτονία είναι μία θαρραλέα πράξη, επειδή κάποιος καταφέρνει να προσπεράσει το ένστικτο της αυτοσυντήρησης, αλλά στην ουσία πρόκειται για την άρνηση κοιτάγματος στη ζωή και για την απόρριψη κάθε ελπίδας για τη βελτίωση μίας κατάστασης.

Σε διάφορες έρευνες που έχουν κατά καιρούς διεξαχθεί, έχει διαπιστωθεί πως άνθρωποι που επέζησαν από απόπειρες αυτοκτονίας, διαπίστωσαν πως το πρόβλημά τους και οτιδήποτε τους στεναχωρούσε δεν ήταν τόσο σημαντικό τελικά. Η κυριότερη αιτία αυτοκτονίας είναι η κατάθλιψη, όπως και διάφορες ψυχικές παθήσεις. Άλλες εξίσου σοβαρές αιτίες που μπορεί να προκαλέσουν αυτοκτονικό ιδεασμό, είναι το αίσθημα μοναξιάς, η ανεργία, ο αφόρητος συναισθηματικός και σωματικός πόνος, η επιθυμία για εκδίκηση, τα οικονομικά προβλήματα, η φτώχεια, η ασθένεια, ο θρήνος για την απώλεια κάποιου αγαπημένου προσώπου. Τις περισσότερες μάλιστα φορές, το άτομο που αποπειράται να αυτοκτονήσει, έχει βιώσει πρόσφατα κάποια δυσάρεστα γεγονότα που τον έχουν τραυματίσει αρκετά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…