Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία «Adrift» και η επιβίωση της Tami Oldham στη θάλασσα

Συντάκτης: Χριστίνα Στογιαννίδη, Φιλόλογος

Influence:

Μια συναρπαστική αληθινή ιστορία αγάπης, απώλειας και επιβίωσης στη θάλασσα.

Πρόκειται για μια νέα αμερικανική ρομαντική, δραματική ταινία,η οποία σκηνοθετήθηκε από τον Baltasar Kormákur και γράφτηκε από τους David Branson Smith, Aaron Kandell και Jordan Kandell.

Βασισμένη στην αληθινή ιστορία (το 1983) δύο νέων ναυτικών της 23 χρονης Tami Oldman και του 34 χρονου Richard Sharp (τους οποίους υποδύονται η Shailene Woodley και ο  Sam Claflin), οι οποίοι ξεκίνησαν   ένα ταξίδι ιστιοπλοΐας 4,000 μιλίων από την Ταϊτή ως το Σαν Ντιέγκο. Κανείς από τους δύο δεν περίμενε ότι εκείνο το ταξίδι «ρουτίνας» θα μετατρεπόταν σε εφιάλτη. Στις 12 Οκτωβρίου, ο τυφώνας «Ρέιμοντ» άλλαξε ξαφνικά πορεία και έπεσε καταπάνω τους.

Για τις επόμενες 41 ημέρες η 23χρονη Τami, με μοναδικούς οδηγούς έναν εξάντα και ναυτικούς χάρτες κατάφερε να επιβιώσει στη μέση του Ειρηνικού ωκεανού..
Το μόνο που κατάφερε να ακούσει η Τami ήταν τα ουρλιαχτά του αρραβωνιαστικού της, πριν το ιστιοπλοϊκό αναποδογυρίσει και εκείνη χτυπήσει με δύναμη το κεφάλι της. Έμεινε αναίσθητη 27 ώρες.

Η αληθινή ιστορία πίσω από την ταινία "Adrift" και η επιβίωση της Tami Oldham στη θάλασσα

Όταν συνήλθε, ο τυφώνας είχε ήδη εξασθενήσει και επικρατούσε άπνοια. Η καμπίνα είχε γεμίσει συντρίμμια και νερά. Βαριά χτυπημένη, προσπάθησε να ανέβει πάνω. Τα ιστία είχαν καταστραφεί και τα πανιά, σκισμένα, έπλεαν λίγο πιο πέρα. Ο τυφώνας είχε προκαλέσει πολλές ζημιές στο ιστιοφόρο, που για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ακόμη επέπλεε. Με μια πιο προσεχτική ματιά, η Τami είδε ότι ο κινητήρας του ιστιοφόρου είχε καταστραφεί, καθώς επίσης η ραδιοσυσκευή που χρησιμοποιούνταν για να υποδείξει τη θέση έκτακτης ανάγκης του σκάφους. Ακόμη χειρότερα, το ηλεκτρονικό σύστημα πλοήγησης δεν λειτουργούσε ούτε αυτό. Χωρίς να τα παρατήσει, η κοπέλα, αποφάσισε ότι έπρεπε με κάθε τρόπο να φτάσει στην πλησιέστερη ακτή, που ήταν 1.500 μίλια μακριά, στη Χαβάη.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Χριστίνα Στογιαννίδη, Φιλόλογος

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr