Η adidas μάχεται ενάντια στη ρύπανση των θαλασσών

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη

Influence:

Η γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών adidas σε συνεργασία με την Parley for the Oceans ανακοίνωσαν ην επαναδιοργάνωση του παγκόσμιου κινήματος τρεξίματος «RUN FOR THE OCEANS». Στόχος του κινήματος ήταν να  ευαισθητοποιηθούν κοινό και συμμετέχοντες σχετικά με τους κινδύνους που απειλούν την επιβίωση των θαλάσσιων βιοτόπων.

Με την πρωτοβουλία τους αυτή απευθύνθηκαν στους οργανισμούς running σε όλα τα μήκη του κόσμου, καλώντας τους να αναλάβουν και οι ίδιοι ανάλογες πρωτοβουλίες και δράσεις για να προστατεύσουν τους ωκεανούς   από καταστροφικούς παράγοντες,  κυρίως για την  ρίψη πλαστικών και γενικότερα από την μόλυνση που υφίστανται.  Με ποιο τρόπο το κατάφεραν αυτό;  Καταγράφοντας τις διαδρομές τα οποίες διένυαν με την εφαρμογή Runtastic.

Πώς αξιοποιείται η εφαρμογή

Οι συμμετέχοντες από ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι φυσικά δεν περιορίστηκαν  στους αθλητικούς συλλόγους, κατέγραψαν τις διαδρομές τους μετά την εγγραφή τους στην εφαρμογή Runtastic στο ειδικό group «adidas x Parley Run for the Oceans». Η adidas εκπλήρωσε τον δικό της ρόλο, υποσχόμενη να προσφέρει 1$ για κάθε χιλιόμετρο που διένυαν οι συμμετέχοντες δρομείς από τις 8 Ιουνίου μέχρι και τις 8 Ιουλίου. Με την ολοκλήρωση του ενός εκατομμυρίου χιλιομέτρων θα προσφέρει για την σωτηρία των θαλασσών 1 εκατομμύριο δολάρια, στο πρόγραμμα «Parley Ocean Plastic» της Parley for the Oceans. Άλλωστε ήδη από  το 2015 η adidas και η Parley δημιουργούν ενημερωτικά προγράμματα  σχετικά με την προστασία των θαλασσών από την ρύπανση.

Η εταιρία αθλητικών ειδών έχει στραφεί εδώ και χρόνια ενάντια στο πλαστικό και υποστηρίζει την στάση της πρακτικά μέσω δημιουργικών, εναλλακτικών προϊόντων. Για παράδειγμα μετατρέπει τα πλαστικά που μολύνουν θάλασσες και ακτές σε νήμα που χρησιμοποιείται για την πλέξη των παπουτσιών, δημιουργώντας μια νέα τάση, δίχως να αλλοιώνει την ποιότητα των ειδών της. Κατά μέσω όρο η εταιρία αξιοποιεί 11 πλαστικά μπουκάλια ανά ζευγάρι παπούτσια. Η adidas χρησιμοποίησε τα Parley Ocean Plastic™ για την κατασκευή των adidas x Parley προϊόντων.

Με την νέα της σειρά η εταιρία εστιάζει το ενδιαφέρον της στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσουν την άνεση και την αποδοτικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Βαγδούτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr