Η H&M λανσάρει καινούριο brand με την ονομασία Arket

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη

Ακολουθώντας μια σειρά επιτυχημένων brands όπως, Cos, & Other Stories, Monki, Weekday και Cheap Monday, ο σουηδικός κολοσσός H&M έρχεται να προσθέσει στο portfolio του νέα μάρκα, με την ονομασία Arket, που στα σουηδικά σημαίνει «κομμάτι χαρτί».

Στόχος της εταιρείας, είναι το νέο brand, να μπορέσει να εισχωρήσει και να κατακτήσει τη μοντέρνα αγορά, προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, με σκοπό να αποτυπώσει τα trends που επικρατούν αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια βιομηχανία της μόδας.

Αυτό σημαίνει, πως τα μαγαζιά θα προσφέρουν μια ευρεία γκάμα προϊόντων, τα οποία θα απευθύνονται, σε γυναίκες, άνδρες, παιδιά ενώ θα περιλαμβάνουν και είδη για το σπίτι.

Η creative director του Arket, Ulrika Bernhardtz, δήλωσε ότι «Το DNA της μάρκας είναι διαχρονικό, φρέσκο, ποιοτικό και εκπέμπει μια “ζεστασιά”. Διαχρονικό είναι το στυλ πέρα από την τάση που μπορεί να επικρατεί. Φρέσκο είναι κάτι το οποίο είναι πάντα σχετικό, μοντέρνο και καινούριο. Επίσης, η ποιότητα δεν αναφέρεται μόνο στην αίσθηση του ρούχου αλλά πώς αυτό παράγεται και τέλος, η “ζεστασιά” αναφέρεται στο να είσαι αληθινός».

Αναφορικά με, την ονομασία του νέου αυτού εγχειρήματος είπε χαρακτηριστικά ότι, «συνδέεται με την Σκανδιναβική παράδοση του λειτουργικού ρούχου, το οποίο παρουσιάζει μια διάρκεια και συμβολίζει το λευκό-κενό χαρτί, μια αίσθηση αισιοδοξίας και πιθανότητας που νιώσαμε δημιουργώντας αυτό το νέο brand».

Η νέα σουηδική μάρκα λοιπόν, θα έχει σειρά με το λογότυπό της αλλά θα περιλαμβάνει και άλλα πολλά brands που δεν ανήκουν στην εταιρεία. Επιπλέον, οι τιμές θα είναι ελαφρώς υψηλότερες συγκριτικά με αυτές του H&M, δίνοντας έμφαση στα υλικά, στη χρησιμότητα και στην εφαρμογή των ρούχων.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι ότι, σε ορισμένα μαγαζιά θα στεγάζεται καφετέρια και θα σερβίρονται φαγητά, βασισμένα στη «νέα Σκανδιναβική κουζίνα». Με αυτόν τον τρόπο, οι πελάτες θα έχουν την ευκαιρία να συνδυάσουν τα ψώνια τους, με έναν απολαυστικό καφέ ή ένα λαχταριστό σνακ-γεύμα.

Το Arket θα ανοίξει τις πύλες του πρώτου καταστήματος, στις αρχές Οκτωβρίου, στο Λονδίνο, στο πολυσύχναστο Regent Street, ανάμεσα στα καταστήματα H&M και Cos. Θα ακολουθήσουν καταστήματα, στις Βρυξέλλες, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο. Ακόμα, το online shop θα είναι διαθέσιμο σε 18 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μπορεί ακόμα να μην έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να πάρουμε μια γεύση από το πολυαναμενόμενο Arket. Ωστόσο, βρήκαμε την επίσημη σελίδα του στο Instagram για να μαθαίνουμε πρώτοι ό,τι καινούριο ανεβάζει η εταιρεία, ανυπομονώντας να έρθει και στην Ελλάδα.

Συντάκτης: Δήμητρα Τσιλιμπάρη,

Είμαι απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνία Μάρκετινγκ, Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις του BCA College και έχω εμμονή με τη μόδα…