Γυναίκα που επέστρεψε από το νοσοκομείο στο σπίτι της γεννά το παιδί της εκεί

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Μια μητέρα  η οποία  βγήκε  (επέστρεψε) από το νοσοκομείο ενώ  είχε  ξεκινήσει  η γέννα, γέννησε το παιδί της στο μπάνιο της.

Την νύχτα της 25ης Οκτωβρίου η Alicia Thompson 24 ετών, μητέρα δυο παιδιών, συνειδητοποίησε ότι ξεκίνησε η διαδικασία γέννας  καθώς αυτή  και ο φίλος της Christopher Lapoint ήταν  ξαπλωμένοι βλέποντας Criminal Minds. Οι συσπάσεις της έρχονταν και παρέρχονταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, αλλά από εκείνο το βράδυ έγιναν γρήγορες και δυνατές.

«Είπα στον Chris, μωρό μου είναι ανάγκη να πάμε στο νοσοκομείο» είπε η  Alicia Thompson. Το ζευγάρι οδήγησε 45 λεπτά  μέχρι το νοσοκομείο Highland στο Rochester της Νέας Υόρκης από το σπίτι τους στο Homeoye και όταν έφτασαν η Thompson μπήκε υπό παρακολούθηση σε θάλαμο  αυξημένης φροντίδας για γέννα και τοκετό. «Μερικές ώρες αργότερα, οι συσπάσεις μου ήταν κάθε 2 λεπτά, αλλά η διαστολή μου ήταν 3 εκατοστά» λέει η Thomson.

«Επειδή οι συσπάσεις μου ήταν ακανόνιστες, με έστειλαν σπίτι μου με Percoset για να με διευκολύνει στον πόνο. Ήμουν πολύ αναστατωμένη γιατί ήξερα ότι ήμουν σε διαδικασία γέννας.»

Στο σπίτι πλέον, οι συσπάσεις της Thompson ήταν τόσο δυνατές οπότε άρχισε να έχει κράμπες, έτσι το ζευγάρι αποφάσισε να οδηγήσει μια συντομότερη διαδρομή προς το κέντρο υγείας. Αλλά όταν η μητέρα έκανε μια γρήγορη επίσκεψη στο μπάνιο, ξαφνικά έσπασαν τα νερά, ένα βέβαιο σημάδι γέννας.

«Είπα στον Christopher να μου φέρει ένα μαξιλαράκι για τη διαδρομή αλλά ξαφνικά αισθάνθηκα το μωρό να έρχεται» λέει η Thompson. «Ούρλιαξα προς τον Chris να καλέσει το 911 και την στιγμή ακριβώς που άρπαξε το τηλέφωνο και γύρισε  προς το μπάνιο -μερικά δευτερόλεπτά  αργότερα κρατούσα την κόρη μου στα χέρια μου.»

Η  Thompson προσθέτει «Ήταν πολύ τρομακτικό και δεν μπορώ να θυμηθώ τι σκέψεις περνούσαν  εκείνη τη στιγμή από το κεφάλι μου. Όταν έσκυψα ενώ καθόμουν στην τουαλέτα μπορούσα να αισθανθώ το κεφάλι του μωρού, οπότε την τράβηξα έξω. Δεν θυμάμαι να έσπρωξα καν.»

Ενώ περίμεναν για τις πρώτες βοήθειες (για τους νοσηλευτές) η Thompson και η γιαγιά της, που ήταν στο σπίτι εκείνη την ώρα, τύλιξαν το μωρό σε μια πετσέτα  και ο Lapoint  έκοψε τον ομφάλιο λώρο. Έπειτα το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η Leylah  Moon  Lapoint  γεννήθηκε υγιής με βάρος 3 kg και είναι στο σπίτι με τους γονείς  της.

Το να παραμένουν  ψύχραιμοι  κάτω από συνθήκες πίεσης,  αποτελεί  σίγουρα  γνώρισμα  της οικογένειας Thompson.  Όπως λέει η ίδια, «Η μητέρα μου γεννήθηκε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του παππού μου».

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr