Γυμναστής πήρε και έχασε 40 κιλά μέσα σε ένα χρόνο

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα

Γυμναστής πήρε και έχασε 40 κιλά μέσα σε ένα χρόνοΟ 30-χρονος Drew Manning, επαγγελματίας γυμναστής, επέλεξε έναν ανορθόδοξο τρόπο να μπει στην θέση των πελατών του και να κατανοήσει τον τρόπο ζωής τους. Στόχος του ήταν να αποδείξει ότι με επιμονή και θέληση μπορείς να καταφέρεις πράγματα που μοιάζουν ανέφικτα.

Το πείραμα

Ζυγίζοντας 90 κιλά και διαθέτοντας ένα άκρως καλογυμνασμένο σώμα, ο Manning  άρχισε να καταναλώνει junk food και παχυντικά προϊόντα σε καθημερινή βάση. Η κακή διατροφή σε συνδυασμό με την απουσία οποιασδήποτε σωματικής άσκησης   τον έκανε 40 κιλά βαρύτερο μέσα σε μόλις έξι μήνες. Η σύζυγός του αλλά και ο ίδιος, παρατήρησαν μεγάλες αλλαγές στη συμπεριφορά αλλά και σωματική αντοχή του, καθώς έγινε πιο ληθαργικός, έχασε την αυτοπεποίθησή του και δεν μπορούσε να παίξει με την δίχρονη κόρη του χωρίς να λαχανιάσει.

Όταν έφτασε τα 130 κιλά αποφάσισε να δώσει ένα τέλος στο πείραμά του και να αποδείξει πως μπορεί να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση πολύ σύντομα. Άρχισε σιγά σιγά να γυμνάζεται και να ελέγχει τη διατροφή του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τη σταδιακή απώλεια των κιλών που είχε πάρει. Μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ο Manning κατάφερε να επιστρέψει στα 90 κιλά και να αποκτήσει ξανά το καλλίγραμμο σώμα που είχε, προκαλώντας τον θαυμασμό όσων παρακολουθούσαν την πορεία του πειράματός του.

Γυμναστής πήρε και έχασε 40 κιλά μέσα σε ένα χρόνοO απόηχος

Οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτό το επικίνδυνο εγχείρημα δεν ήταν μόνο επαγγελματικοί. Ο ίδιος είναι ένθερμος υποστηρικτής της σωματικής άσκησης και εθισμένος στους πάγκους του γυμναστηρίου. Κυνικά σκεπτόμενος, κατέκρινε τους παχείς ανθρώπους υποστηρίζοντας ότι η τεμπελιά είναι αυτή που τους εμποδίζει από το να χάσουν κιλά.

Όταν όμως βρέθηκε 40 κιλά βαρύτερος κατάλαβε πως τα κιλά δεν προσθέτουν μόνο σωματικό βάρος αλλά και ψυχολογικό και υποστήριξε πως χρειάζεται μεγάλη ψυχολογική δύναμη για να αλλάξει κανείς το σώμα του.  Βέβαια, μπορεί το πείραμά του να πέτυχε και ο στόχος του να επετεύχθη, αλλά οι ειδικοί έκριναν την προσπάθειά του άκρως επικίνδυνη για την υγεία, καθώς η πίεση του αίματός του εκτινάχθηκε σε υψηλά επίπεδα και ο μεταβολισμός του δέχθηκε μεγάλο πλήγμα.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος δήλωσε πως δεν μετανιώνει για τίποτα και μπόρεσε με αυτόν τον τρόπο να περάσει ένα μήνυμα σε όσους – κατά τα λεγόμενά του – «τεμπελιάζουν».

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.