Γυμναστική στο σπίτι

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

Επιθυμείτε να μην ξοδεύετε πολλά χρήματα στα γυμναστήρια; Η λύση τότε είναι η γυμναστική στο σπίτι. Για να πετύχετε όμως αποτελέσματα με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να το βάλετε στο πρόγραμμά σας και να έχετε στοχοπροσήλωση. Δοκιμάστε το!

1. Αγοράστε τα βασικά

Για να ξεκινήσετε να γυμνάζεστε στο σπίτι θα πρέπει να αγοράσετε έναν βασικό εξοπλισμό πριν ξεκινήσετε. Ένα στρωματάκι για να κάνετε διάφορες δυναμικές ασκήσεις στο πάτωμα. Ένα σχοινάκι για καρδιαγγειακές ασκήσεις. Λάστιχα αντίστασης που χρησιμοποιούνται σε πολλαπλές ασκήσεις και είναι σημαντικά για ασκήσεις ενδυνάμωσης.

2. Σύντομο αλλά εντατικό πρόγραμμα

Η ιδανική διάρκεια μιας προπόνησης είναι μεταξύ 30 και 60 λεπτών. Και όπως και σε όλα τα πράγματα, είναι η ποιότητα που μετράει και όχι η ποσότητα. Το καλύτερο φυσικά, σύμφωνα με γυμναστές είναι 30 λεπτά υψηλής έντασης κυκλική προπόνηση, τρεις φορές την εβδομάδα. Αν πιέζετε τον εαυτό σας περισσότερο, απλά θα ασκήσετε πίεση στο σώμα σας και θα μειώσετε το κίνητρό σας για γυμναστική.

3. Κρατήστε ημερολόγιο

Δεν πρόκειται για ένα κανονικό ημερολόγιο αλλά ένα ημερολόγιο άσκησης! Σας βοηθάει να καταγράφετε την πρόοδό σας. Θα το βρείτε βολικό για να εκτιμάτε πόσο καλά γυμνάζεστε και να συγκρίνετε τους στόχους σας. Έχετε το ημερολόγιο σε ένα εμφανές σημείο στο σπίτι σας. Σας χρησιμεύει σαν μια υπενθύμιση να σηκωθείτε από τον καναπέ.

4. Κάντε γυμναστική με παρέα

Αντί να τρέχετε μόνη-ος, δοκιμάστε να γυμνάζεστε μαζί με φίλη-ο ή συγγενή σας. Μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό και πιο παραγωγικό! Αν γυμνάζεστε μαζί με το σύντροφό σας, θα ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο να ολοκληρώσετε κάθε κύκλο. Δύο είναι καλύτερα από έναν.

5. Μην κάνετε τα ίδια και τα ίδια

Καλό θα ήταν για να μην υπάρξει περίπτωση να βαρεθείτε και τελικά να εγκαταλείψετε την γυμναστική στο σπίτι να εναλλάσσετε το πρόγραμμά σας. Με αυτή την γκάμα ασκήσεων δεν θα πλήττετε και θα έχετε πάντα ένα παραπάνω κίνητρο να γυμνάζεστε.

6. Δώστε λίγο ζωντάνια

Δεν υπάρχει καλύτερη συντροφιά την ώρα της γυμναστικής από λίγη καλή μουσική. Η μουσική ανεβάζει την ένταση και την αδρεναλίνη και ταυτόχρονα δεν κάνει ανιαρή την γυμναστική μεταξύ τεσσάρων τοίχων. Παρακινητικές εκφράσεις αλλά και το μέτρημα την ώρα της άσκησης θα δώσουν μία ευχάριστη νότα στην διαδικασία.

7. Εκμεταλλευτείτε την τεχνολογία

Υπάρχουν ένα σωρό apps για το κινητό σας που μπορούν να σας προσφέρουν επιλογή ανάμεσα σε διάφορα προγράμματα. Επιπλέον, οι άλλοι χρήστες της εφαρμογής που έχετε επιλέξει θα μπορούν να μοιραστούν εκεί τα δικά τους προγράμματα. Με τόσες ασκήσεις διαθέσιμες δεν θα βαρεθείτε ποτέ τη γυμναστική.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.