Πηγές πρασίνου μέσα στην Αθήνα

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Αν κάποιος επισκεφτεί μια πόλη του εξωτερικού, σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα κάνει όταν επιστρέψει στην Αθήνα, θα είναι να γκρινιάξει για τους ελάχιστους χώρους πρασίνου που υπάρχουν. Όμως είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε  πλήρως ποιοι και που είναι αυτοί;

Με την πίεση που δέχονται οι άνθρωποι καθημερινά και τη μόλυσνη του περιβάλλοντος με κάθε τρόπο η επίσκεψη στις πηγές πρασίνου της πόλης, αποτελεί ανάγκη.Υπάρχουν στην πόλη μας πολλοί όμορφοι, προσεγμένοι και φιλικοί χώροι που αξίζει να τους γνωρίσετε. Τις Κυριακές και τις αργίες συγκεντρώνουν χιλιάδες Αθηναίους οι οποίοι θέλουν απεγνωσμένα να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους.

Συνήθως όσοι ταξιδεύουν σε πόλεις του εξωτερικού και ειδικά ευρωπαϊκές, επιστρέφοντας στην Αθήνα γκρινιάζουν για τα ανύπαρκτα πάρκα της πόλης. Κι όμως δεν είναι ανύπαρκτα, αλλά υπαρκτά και σε πολλές και διαφορετικές περιοχές της Αθήνας. Καταγράψαμε τουλάχιστον 24 πηγές πρασίνου και σας τις παρουσιάζουμε για να τις βάλετε στη ζωή σας και να αναπνεύσετε καθαρό αέρα σε έναν από τους πολλούς «πνεύμονες» της πόλης.

Άλσος Βεϊκου

Στα όρια του Γαλατσίου με τη Νέα Ιωνία και τη Φιλοθέη, βρίσκεται ένας από δημοφιλέστερους χώρους πρασίνου στην Αθήνα. Το Άλσος Βεϊκου δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80. Το αθλητικό κέντρο αποτελεί τον πυρήνα του άλσους, ενώ ο χώρος στο σύνολο καταλαμβάνει 256 στρέμματα. Περιλαμβάνει αθλητικούς χώρους: κλειστό γυμναστήριο, ανοιχτό κολυμβητήριο, υπαίθριο γυμναστήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου. Επίσης στο άλσος μπορείτε να βρείτε παιδικές χαρές, καφετέρια, υπαίθριο θέατρο και ένα θερινό κινηματογράφο. Ο χώρος φυλάσσεται όλο το 24ωρο και απασχολεί 50 άτομα. Δέχεται καθημερινά 3,000-5,000 επισκέπτες.

Το μητροπολιτικό Πάρκο Γουδί

Βρίσκεται κυριολεκτικά στο κέντρο της Αθήνας, δίπλα στην πολύβουη λεωφόρο Μεσογείων. Η στάση του μετρό, Κατεχάκη, τον έχει κάνει έναν πολύ δημοφιλή και εύκολα προσβάσιμο προορισμό. Ολοένα και περισσότεροι, από παιδιά και έφηβους μέχρι οικογένειες και πιο ηλικιωμένους ανθρώπους, το επιλέγουν για έναν ξεκούραστο περίπατο, ο οποίος μπορεί να συνδυαστεί άνετα με μια επίσκεψη στην Εθνική Γλυπτοθήκη. Η Εθνική Γλυπτοθήκη στεγάζεται στα παλιά στρατιωτικά κτίρια. Μεγάλο πρόβλημα του πάρκου εξακολουθεί να παραμένει η πολυετής αναβολή της μετατροπής του σε έναν ενιαίο χώρο, αφού τα σχέδια μένουν πάντα στα χαρτιά.

Κτήμα Συγγρού

Στα σύνορα Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Μελισσίων βρίσκεται το κτήμα Συγγρού. Η έκταση του είναι 970 στρέμματα και στην ουσία είναι ένα κληροδότημα που ανήκει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Στον χώρο απασχολούνται 16 άτομα ενώ εκατοντάδες είναι οι επισκέπτες του καθημερινά. Για όσους ενδιαφέρονται, στο κτήμα παραδίδονται διάφορα σεμινάρια για «επίδοξους γεωργούς». Τα θέματα διάφορα, από αμπελουργία και οινολογία, μέχρι ανθοκομία, βιολογικές καλλιέργειες, κηποτεχνία, λαχανοκομία και φυτοπροστασία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κτήμα υπάρχει ένα μουσείο μελισσοκομίας αλλά και μια μεγάλη συλλογή από παχύφυτα (κάκτους) από όλο τον κόσμο.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2 3

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…