Γραφικός χαρακτήρας: Τι αποκαλύπτει για τη συμπεριφορά σας…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Γραφικός χαρακτήρας: Τι αποκαλύπτει για τη συμπεριφορά σας…Η κλίση των γραμμάτων και ο γραφικός χαρακτήρας προδίδει τα υπέρ και τα κατά της προσωπικότητάς σας… σύμφωνα με την επιστήμη της γραφολογίας! Τα φωνήεντα, οι θηλιές των γραμμάτων και τα διαστήματα ανάμεσα τις λέξεις είναι ικανά να φέρουν στο «φως» πάνω από 5.000 στοιχεία της συμπεριφοράς σας. Άλλωστε, όπως ισχυρίζονται οι γραφολόγοι, το γράψιμο συνδέεται άμεσα με το κεντρικό νευρικό σύστημα και ακολουθείται από τις παρακάτω ερμηνείες.

Η κλίση των γραμμάτων… και ο χαρακτήρας σας!

Η κλίση των γραμμάτων «αντανακλά» την εκφραστικότητά σας. Εάν κάποιος γράφει λέξεις με κλίση προς τα δεξιά, τότε συνήθως είναι εξωστρεφής, υπερευαίσθητος και παρορμητικός, ενώ αντίθετα η κλίση προς τα αριστερά μαρτυρά την εσωστρέφεια. Βέβαια, όσοι προτιμούν τα «κατακόρυφα» γράμματα, τότε σκέφτονται με γνώμονα τη λογική και διατηρούν τη ψυχραιμία τους, ακόμα όταν βρίσκονται κάτω από πίεση!

Χαρακτήρας και γραφή… σε ένα γενικό πλαίσιο:

– Οι έντονες υπογραφές, τα τεράστια κεφαλαία και οι περιττές καμπύλες στα γράμματα δείχνουν μια αλαζονική προσωπικότητα.

– Η έντονη κλίση στα γράμματα προδίδει τη μελαγχολία, ειδικά όταν η πίεση πάνω στο χαρτί αρχίζει να «σβήνει» από την αρχή μέχρι το τέλος της παραγράφου.

– Τα καλλιγραφικά γράμματα που σιγά σιγά μικραίνουν κατά τη διάρκεια της παραγράφου μαρτυρούν ένα άτομο με καλλιτεχνικό πνεύμα.

– Τα μεγάλα κεφαλαία και οι καθαρογραμμένες λέξεις φανερώνουν γενναιοδωρία.

– Τα ευδιάκριτα σημεία στίξης δείχνουν ένα φιλότιμο άτομο που προσέχει αρκετά τη λεπτομέρεια στη ζωή του.

– Τα μεγάλα στρογγυλά και ευθεία γράμματα μαρτυρούν την ειλικρίνεια.

– Τα μικρά και χωρίς πίεση γράμματα οδηγούν σε έναν ταπεινό και ντροπαλό χαρακτήρα.

– Τα μεγάλα γράμματα, ο τονισμός των κεφαλαίων και το έντονο τελικό γράμμα της λέξης φανερώνουν ένα άτομο υπερήφανο και όχι τόσο διακριτικό.

Γραφικός χαρακτήρας: Τι αποκαλύπτει για τη συμπεριφορά σας…Οι 3 ζώνες των γραμμάτων: Άνω, μέση και κάτω

Στην άνω ζώνη βρίσκονται τα γράμματα (β, δ, θ, τ) που καθορίζουν τις φιλοδοξίες και τα ιδανικά. Εάν οι «θηλιές» των γραμμάτων είναι μικροσκοπικές, τότε το άτομο περιορίζει τη φαντασία και σπάνια ονειροπολεί. Παράλληλα, στη μέση ζώνη ανήκουν τα φωνήεντα και τα γράμματα: «κ, π, σ, ν» και συμβολίζουν τη στάση απέναντι στην καθημερινότητα. Όταν υπερισχύει η συγκεκριμένη ζώνη, τότε το άτομο χαρακτηρίζεται από κοινωνικότητα και είναι λιγότερο προσγειωμένο, ζώντας κυρίως το «τώρα».

Τέλος, η κάτω ζώνη (γ, μ, ρ, φ, χ) έχει σχέση με τις υλικές ανάγκες, τις επιθυμίες και τη σεξουαλικότητα του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, όταν στη γραφή παρατηρούνται έντονες κάτω θηλιές, υπάρχει μεγάλη αγάπη για τον έρωτα, τα σπορ και τον πλούτο, ενώ όταν είναι ευθείες, φανερώνεται ένας κλειστός χαρακτήρας με λατρεία για τη μουσική ή τα μαθηματικά. Τέλος, οι ασυνήθιστοι σχεδιασμοί οδηγούν προς τον έντονο ερωτισμό που ξεφεύγει από τα όρια του συνηθισμένου…

Οι λέξεις και τα περιθώρια της σελίδας

Η θέση που τοποθετείτε την πρώτη λέξη μιας πρότασης… δεν είναι τυχαία, αλλά σχετίζεται με το χαρακτήρα σας. Εάν αφήνετε μεγάλο κενό στην αριστερή πλευρά της σελίδας, τότε είστε άτομα που κοιτούν μπροστά και ποτέ στο παρελθόν, ενώ εάν το κενό βρίσκεται στη δεξιά μεριά, τότε φανερώνεται ο φόβος για το μέλλον. Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν το κενό είναι πολύ μικρό, τότε φανερώνεται ένα προσεκτικό άτομο (αριστερή μεριά) και ένας ανυπόμονος χαρακτήρας (δεξιά).

Τα κενά μεταξύ των λέξεων και των γραμμών

Τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις λέξεις δείχνουν έναν ντροπαλό και σκεπτικό άνθρωπο, ενώ τα μικρά έναν δραστήριο και φλύαρο. Εάν δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου κενά, τότε το άτομο είναι γεμάτο με αυτοπεποίθηση και καθόλου υπομονή. Παράλληλα, τα μεγάλα κενά ανάμεσα στις γραμμές φανερώνουν ένα μοναχικό και αντικοινωνικό άνθρωπο, ενώ εάν το διάστημα είναι μικρό, μιλάμε για έναν σπάταλο και φλύαρο.

H πίεση και η ταχύτητα κατά τη διάρκεια της γραφής

Εάν είστε από αυτούς που πιέζουν υπερβολικά το μολύβι πάνω στο χαρτί, τότε έχετε ένα χαρακτήρα που αντέχει στα δύσκολα, αλλά ενθουσιάζεται και πολύ εύκολα. Παράλληλα, όσοι τείνουν να γράφουν γρήγορα χαρακτηρίζονται ως ιδιαίτερα εύστροφοι. Σε αντίθετη περίπτωση, το αργό γράψιμο μαρτυρά την προσπάθειά σας να διατηρήσετε την ισορροπία των συναισθημάτων σας.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.