Η γοητεία του χειμώνα μέσα από τα πλεονεκτήματά του

Συντάκτης: Ραφαέλλα Α. Μπούχλα

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας ως  την καλύτερη εποχή του χρόνου το πολυαγαπημένο μας καλοκαίρι, με τις απέραντες, γεμάτες γαλάζιο, ολοφανείς  μέρες του, τις ατελείωτες ώρες στις ηλιοκαμένες παραλίες του και τη γλυκιά του ζέστη.

Όμως μια νέα επαναστατική έρευνα έρχεται να αλλάξει και να αντιστρέψει  τα δεδομένα των προτιμήσεων μας, καθώς θέλει μέσα από το πόρισμα του γκάλοπ της, το καλοκαίρι να έρχεται δεύτερο και καταϊδρωμένο στην σειρά, με πρώτη και καλύτερη την εποχή του χειμώνα, που φαίνεται να φλερτάρει  και να διεκδικεί με μεγάλη διαφορά, την κορυφή των προτιμήσεων του μεγαλύτερου ποσοστού των ερωτηθέντων, παρέχοντας όπως απάντησαν, περισσότερα πλεονεκτήματα και επιλογές. Ας μάθουμε ποια είναι αυτά.

Η καλύτερη και ρομαντική  εποχή του χρόνου θεωρείται πλέον ο  χειμώνας.

Ναι όπως ακούσατε! Ο κρύος εκπρόσωπος της εποχής των τριών μηνών, φαίνεται να δένει καταλλήλως και με άκρως ερωτεύσιμη ποικιλία με τις πεποιθήσεις όλων, όντας η εποχή της ξεκούρασης και της χαλάρωσης μέσα από μια σειρά διαφόρων δραστηριοτήτων, που μόνο την δική του χρονική στιγμή πιστεύεται ως ιδανική για υλοποίηση. 

Τι επιλογές όμως  μπορεί να μας προσφέρει;

Οι επιλογές του για μια αρμονική αξέχαστη συμβίωση μαζί του, παρουσιάζεται σε μια τεράστια λίστα. Ας διαβάσουμε όμως μαζί μερικές από αυτές:

  • Ένα απλό  χαλαρό περπάτημα στη φύση, την ώρα που το ηλιοβασίλεμα καλώς ορίζεται από τον χρόνο και σκάει με μαγικό φινάλε στα ολοπράσινα βουνά, αψηφώντας το κρύο, που, επιστημονικά θεωρείται ως ένα πολύτιμος  καταλύτης στην απώλεια άγχους.
  • Σινεμά, καφέ, τσιπουράδικα, νυχτερινά κλαμπ, συναυλίες. Μια τεράστια γκάμα  ιδεών  χαλάρωσης και διασκέδασης. Αφού ο χρόνος πλέον δεν είναι χρήμα και ζώντας σε μια χώρα που το μεγαλύτερο και σχεδόν όλο το ποσοστό ανάπτυξής της, βασίζεται στον τουρισμό και κατ’ επέκταση το καλοκαίρι όλοι δουλεύουν, ο χειμώνας ενδείκνυται για απόλαυση για όλους.
  •  Ένα ποτήρι κόκκινο – λευκό – (αναλόγως τις προτιμήσεις)  κρασί υπό  την συνοδεία απαλής μουσικής και τη γλυκιά συντροφιά του αναμμένου ζεστού τζακιού (τι ρομαντικό!!!).
  • Ώθηση για τη δημιουργία πολλών δραστηριοτήτων (χορός, μουσική, μαγειρική, γυμναστική, συγγραφή, ποδηλασία μέσα στη πόλη), πολλά χόμπι (φωτογραφίες, ζωγραφική κλπ), ταξίδια, βόλτες στα χιόνια,  έμπνευση για την επίτευξη νέων δρόμων και ιδεών, στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι).
  • Και το πιο σημαντικό! Ένα από τα πιο πολύτιμα ψυχοσυνθετικά πλεονεκτήματά του, αυτό της αγαλλίασης του εγώ μας, καθώς ο χειμώνας  συνηθίζεται να είναι η ιδανική εποχή για την χαλάρωση των ταχύτατων ρυθμών των άλλων μηνών και την ευμετάβλητη τοποθέτηση του σωματικού και πνευματικού κόσμου του καθενός, στο σωστό σημείο.

Μπορεί για κάποιους να είναι το πέρασμα, μια απλή βαρετή ατελείωτη διαδρομή προς το δρόμο της άνοιξης και φυσικά της επόμενης κατάληξης στο καλοκαίρι.

Για κάποιους άλλους όμως,  θεωρείται πόλος έλξης και γέννησης  αμέτρητων σχεδίων, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα του καθενός, καθώς υπάρχουν ακόμα αναρίθμητα πλεονεκτήματα, επιλογές και δραστηριότητες που μπορούν όλοι  να κάνουν βασιζόμενοι στο χειμώνα. Για να καταφέρει η έμπνευση της γοητείας του να εισχωρήσει βαθιά στην καρδιές τους με τις όμορφες και γλυκές εμπειρίες του.

Άλλωστε οι μεγαλύτερες απολαύσεις  μας (σύμφωνα με γκάλοπ), έχουν πραγματοποιηθεί τον χειμώνα.

Τα καλύτερα σκηνικά είναι χτισμένα στα χιονισμένα βουνά, ο ήλιος βγαίνει πάντοτε φωτεινότερος από ποτέ ύστερα από μια δυνατή βροχή, εκείνη η παράξενη μα οικεία  ζεστασιά του μέσα από το κρύο του, δεν συγκρίνεται με αυτή του καλοκαιριού.

Ο συναισθηματικός κόσμος αναπτύσσεται και καλλιεργείται από τα συναισθηματικά σκαμπανεβάσματα του καιρού (και όμως λειτουργεί υπέρ μας).

Το μυαλό λειτουργεί ταχύτατα ίσως και 3 φορές περισσότερο με τις χαμηλές θερμοκρασίες του από τις υψηλές των άλλων μηνών, με αποτέλεσμα ο  καμβάς της ανάπτυξης και της καλλιέργειας το μυαλού να ανεβαίνει θεαματικά το χειμώνα.

Γι’ αυτό λοιπόν μην περιμένετε το καλοκαίρι για να χαρείτε γλυκές χαλαρές  στιγμές.

Κάθε εποχή και κάθε εναλλαγή της, έχει την δική της χάρη και ομορφιά.

Έτσι  και ο χειμώνας και μην  τον παίρνετε με στραβό μάτι.

Είναι μια όμορφη, ζεστή, γεμάτη θαλπωρή  εποχή (και ας κάνει κρύο) που αν σκεφτείς τι μπορείς να κάνει στο πέρασμά της, θα περνάς πάντοτε… ΤΕΛΕΙΑ!!!

Συντάκτης: Ραφαέλλα Α. Μπούχλα,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.