Γλυκό κουταλιού: Περγαμόντο

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Γλυκό κουταλιού: ΠεργαμόντοΈνα από τα δημοφιλέστερα γλυκά του κουταλιού. Αυτόν τον καιρό είναι εύκολο να βρείτε περγαμόντο για να το φτιάξετε. Τρώγεται σκέτο ή συνοδεύει κέικ ή γιαούρτι!

Υλικά

6-7 περγαμόντα

1 κ. ζάχαρη

3 φλ. νερό

Εκτέλεση

  • Τρίβετε τα περγαμόντα στον τρίφτη να φύγει η εξωτερική επιδερμίδα.
  • χαράζετε στα 4 ή 5 κομμάτια και τα ξεφλουδίζετε.
  • Τα κάνετε ρολάκι και τα στερεώνετε με 2-3 οδοντογλυφίδες.
  • Βάζετε σε δυο μεγάλες κατσαρόλες νερό να βράσει.
  • Όταν βράσει το νερό ρίχνετε στη μια τα περγαμόντα και τα αφήνετε να βράσουν για 30′.
  • Τα στραγγίζετε, τα ρίχνετε στην άλλη κατσαρόλα με το βραστό νερό και εκεί τα αφήνετε να βράσουν αρκετά ώστε να μαλακώσουν.
  • Τα στραγγίζετε ξανά, τα ξεπλένετε καλά και τα ρίχνετε στο σιρόπι να βράσουν για 15′.
  • Τα αφήνετε 24 ώρες και τα ξαναβράζετε.
  • Στο τέλος του βρασίματος στύβουμε  1-2 λεμόνια.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…