Γιατί οι νέοι άντρες ερωτεύονται μεγαλύτερες γυναίκες; -Μέρος Β

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Είναι γεγονός ότι οι νεότεροι άντρες, που βρίσκονται στη δεκαετία των 20, γοητεύονται από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Για τον καθέναν από αυτούς ο λόγος είναι διαφορετικός.

Στο πρώτο μέρος του άρθρου γνωρίσαμε 8 βασικούς λόγους, από την αυτοπεποίθηση της γυναίκας, την αυτονομία της και το γεγονός ότι δεν διακατέχεται από το άγχος του γάμου. Ας δούμε τώρα και τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους οι νέοι άντρες έλκονται από τις πιο ώριμες γυναίκες.

  1. Δοκιμάζουν νέα πράγματα: Ενώ οι νεότερες είναι προσηλωμένες σε ένα σταθερό πρόγραμμα, το οποίο προσπαθούν να υπακούουν όσο γίνεται πιο πιστά, ο χρόνος που περνά κάνει τις γυναίκες να συνειδητοποιούν πόσο λάθος έκαναν. Και ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να γυρίσει ο χρόνος πίσω και να αξιοποιηθούν οι χαμένες ευκαιρίες, συνειδητοποιούν ότι ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσουν τα όνειρά τους.
  2. Οι περισσότερες γυναίκες αυτής της ηλικίας δεν έχουν μικρά παιδιά και υποχρεώσεις που τις κρατούν στο σπίτι. Υπάρχει χρόνος και οικονομική ευχέρεια για περισσότερες εξόδους, αυθόρμητες εξορμήσεις, δραστηριότητες. Και ποιον νέο άντρα δε συναρπάζει η αίσθηση της πραγματικής διασκέδασης παρέα με μία γυναίκα με παιδικότητα στο πνεύμα και περιπετειώδη διάθεση.
  3. Δεν παίζουν στα κοινωνικά δίκτυα: Η νεολαία έχει απορροφηθεί από την εικονική πραγματικότητα και τις εικονικές σχέσεις. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην πραγματικότητα είναι ή αναποφάσιστοι, ή έχουν την ανάγκη να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Οι ώριμες γυναίκες δεν έχουν χρόνο για αυτού του είδους τα παιχνίδια. Τα κοινωνικά δίκτυα είναι γι’ αυτές μία μορφή επικοινωνίας με τους συγγενείς, τους φίλους και τους συνεργάτες και όχι μέσο επαφής με τη σχέση τους. Δεν τους περισσεύει ο χρόνος για τέτοιου είδους ασχολίες. Την ίδια στιγμή, υπάρχουν αρκετοί νέοι άντρες που παραμένουν το ίδιο αδιάφοροι σε αυτού του είδους τα παιχνίδια.

  1. Έχουν ξεκάθαρους στόχους: Η ύπαρξη στόχων στη ζωή είναι για όλους, άντρες και γυναίκες, νέους και μεγαλύτερους, κομβικής σημασίας. Η οργάνωση και επίτευξη των στόχων της ζωής σπάνια ξεκινά πριν από τα 30. Οι ώριμες γυναίκες γνωρίζουν το σωστό τρόπο προσέγγισης του στόχου τους. Ακόμη και αν πρόκειται για μεγαλεπήβολα σχέδια που μοιάζουν ακατόρθωτα, ακολουθούν διαισθητικά το σωστό δρόμο, επιμερίζοντας το στόχο τους σε μικρότερα στάδια, κάνοντας εν τω μεταξύ τις αναγκαίες βελτιώσεις-είτε το ανακοινώνουν σε τρίτους, είτε όχι. Η νοοτροπία τους αυτή εμπνέει τους νεότερους άντρες, που ξεκινούν να θέτουν τους δικούς τους στόχους στη ζωή.
  2. Είναι ρεαλίστριες: Η ονειροπόληση στις νεαρές γυναίκες είναι τόσο όμορφη. Σκέφτονται με αισιοδοξία ότι θα κατακτήσουν τα όνειρά τους. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν κάποιο σχέδιο δράσης για την πραγματοποίησή τους. Βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία της μάθησης και δεν έχουν αρνητικές εμπειρίες στο ενεργητικό τους ώστε να τις καθοδηγήσουν. Ορισμένες έχουν σπουδαία όνειρα, χωρίς να έχουν κάνει το παραμικρό βήμα προς την επίτευξη τους. Όσο η γυναίκα ωριμάζει, συνειδητοποιεί τι είναι εφικτό και τι απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια προκειμένου να υλοποιηθεί. Έτσι, οι στόχοι που θέτουν είναι ρεαλιστικοί. Ανεξάρτητα από το πόσο φιλόδοξες μπορεί να είναι, στις διαπροσωπικές και τις συντροφικές τους σχέσεις οι ώριμες γυναίκες έχουν πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας. Για έναν νέο άντρα αυτό σημαίνει επιμονή και πρόοδο στην επαγγελματική ζωή. Στις σχέσεις αντίστοιχα, γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να έρθουν αντιμέτωποι με εξωπραγματικές προσδοκίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…