Γιατί οι νέοι άντρες ερωτεύονται μεγαλύτερες γυναίκες; -Μέρος Α

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Οι κυρίες που διανύουν την τρίτη ή την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους μπορούν να ξέρουν πως στις ηλικίες αυτές, η ερωτική τους ζωή γνωρίζει άνθιση, αντίθετα με ό,τι πιθανόν να πίστευαν.

Είναι γεγονός ότι οι νεότεροι άντρες, που βρίσκονται στη δεκαετία των 20, γοητεύονται από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας. Για τον καθέναν από αυτούς ο λόγος είναι διαφορετικός: οι ώριμες γυναίκες έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, είναι φιλικότερες και ειλικρινείς -χαρακτηριστικά που τις κάνουν πιο ποθητές από τις νεότερες.

Οι γυναίκες άνω των 35 διαπιστώνουν ότι η γοητεία τους συνεπαίρνει ολοένα και περισσότερους άντρες μικρότερους από αυτές. Όσο και αν ακούγεται παράταιρο, είναι  μία αλήθεια. Παρά την επιμονή της κοινωνίας να μας πείσει ότι το παν είναι η νεότητα, η ερωτική συμπεριφορά των νεότερων αντρών ανατρέπει την πεποίθηση αυτή και χαρίζει το προβάδισμα κατακτήσεων στις μεγαλύτερες γυναίκες.

Δεν απαιτεί ιδιαίτερη σκέψη: από μία ηλικία και έπειτα, οι γυναίκες έχουν αποκατασταθεί επαγγελματικά, κερδίζουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και είναι πλέον αυτόνομες. Παράλληλα, τα χρόνια της ανασφάλειας και των άλλων δεινών της νεότητας έχουν παρέλθει. Είναι ο αυθεντικός εαυτός τους- και η αυθεντικότητα αυτή ασκεί γοητεία στους νεότερους.

Συγκεκριμένα:

  1. Δεν απορροφούνται από το κινητό τους: Όσο και αν είναι χαρακτηριστικό των καιρών, η παθιασμένη ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τιμά ιδιαίτερα τη νέα γενιά. Αντίθετα, υπάρχουν γυναίκες που, βλέποντας τη μανιώδη προσκόλληση στα κινητά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εξακολουθούν να εξυπηρετούνται με το αρχαιότερο μοντέλο κινητού. Οι γυναίκες αυτές ζουν το τώρα, περπατούν στο δρόμο κοιτώντας μπροστά τους και διατηρούν την οπτική με τους ανθρώπους. Όλα αυτά σε αντιπαραβολή με τις νεότερες γενιές, που διαρκώς βγάζουν selfies και χαμογελούν στο τηλέφωνο. Είναι λοιπόν φυσικό οι γυναίκες αυτές να μοιάζουν πιο προσιτές και να προσελκύουν νεότερους άνδρες.

  1. Οι άντρες ανοίγονται ευκολότερα: Πότε ήταν η τελευταία φορά που αναπτύξατε μία ζωντανή, ουσιαστική συζήτηση με άνθρωπο του αντίθετου φύλου; Πολλές από τις καλύτερες συζητήσεις μπορούν να γίνουν μεταξύ μίας μεγαλύτερης γυναίκας με κάποιον νεότερό της. Οι νεότεροι άντρες ενδιαφέρονται για τις εμπειρίες και είναι ανοιχτοί σε συμβουλές επί διαφόρων θεμάτων, από την καριέρα έως τα ερωτικά ζητήματα, στα οποία εκφράζονται ελεύθερα είτε επειδή αισθάνονται πιο οικεία, είτε επειδή γνωρίζουν πως ό,τι ειπωθεί δεν πρόκειται να μαθευτεί.
  2. Οι μεγαλύτερες γυναίκες είναι κατά κανόνα εχέμυθες και δεν ενδιαφέρονται για την κοινωνική κριτική. Άλλωστε, δεν έχουν κοινές παρέες. Είναι αρκετά έξυπνες ώστε ν’ απέχουν από κάθε είδους κουτσομπολιό.
  3. Δεν αναζητούν διαρκώς επιβεβαίωση: Η διαρκής αναζήτηση για έπαινο και αναγνώριση είναι μία δυσάρεστη συμπεριφορά, είτε πρόκειται για άνδρες είτε για γυναίκες. Υπάρχουν νεαροί άντρες και γυναίκες που έχουν διαρκή ανάγκη για έπαινο και ευχαριστίες, ακόμη και για τα απλούστερα πράγματα. Η προσδοκία για την διαρκή προσοχή ακόμη και των παραμικρών αλλαγών στην εμφάνιση των κοριτσιών παρατηρείται αρκετά συχνά. Είναι κατανοητό λοιπόν, πως οι ώριμες και λιγότερο απαιτητικές γυναίκες κερδίζουν τη συμπάθεια των αντρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…