Γιατί είναι σημαντικό να ενημερώνεσαι για την επικαιρότητα;

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Τα ΜΜΕ της σύγχρονης εποχής στοχεύουν στην επίτευξη του στόχου της εύκολης πρόσβασης του κοινού σε οποιαδήποτε νέα πληροφορία. Με την εξάπλωση της χρήσης του διαδικτύου και των social media τα τελευταία χρόνια, οι παρεχόμενες πληροφορίες έχουν πολλαπλασιαστεί, το ίδιο και η ταχύτητα μετάδοσής τους. Για παράδειγμα, σε μια ιστοσελίδα μπορεί να αναρτάται πλέον μια είδηση κάθε δέκα λεπτά. Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, οι πολίτες επιλέγουν να ενημερώνονται ο καθένας σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, το ωράριό του, τους ρυθμούς του και τον δικό του τρόπο.

Η σημασία της σφαιρικής ενημέρωσης για την ατομική εξέλιξη και τις κοινωνικές επαφές

Κάθε άνθρωπος θέλει να γνωρίζει τί συμβαίνει γύρω του, όχι απλώς για λόγους περιέργειας, αλλά κυρίως για να μπορεί να αυτοπροσδιορίζεται. Στο παρελθόν, όταν τα μέσα ήταν περιορισμένα, οι πολίτες έκαναν προσπάθεια προκειμένου να είναι ενημερωμένοι, όσες δυσκολίες και να προέκυπταν. Οι κήρυκες υπερέβαιναν τα επικοινωνιακά ή τα πρακτικά προβλήματα και φρόντιζαν για την ενημέρωση του κοινού. Πλέον, δεν υπάρχουν τόσες δυσκολίες αναφορικά με την ταχύτητα, αλλά προκύπτουν εμπόδια σε σχέση με την ποιότητα των ειδήσεων.

Οι λόγοι για τους οποίους πολύς κόσμος ανά τον κόσμο επιθυμεί να είναι ενημερωμένος, είναι οι εξής:

  • Ένα είδος άνεσης, καθώς νιώθει πως γνωρίζει τί συμβαίνει γύρω του ανά πάσα στιγμή.
  • Η δύναμη της γνώσης και της ατομικής διεύρυνσης.
  • Οι κοινωνικές επαφές και η αλληλεπίδραση, καθώς η πλειοψηφία ενδιαφέρεται για το τί συμβαίνει γύρω της, επομένως, θα ενδιαφερθεί να συζητήσει με τον γνώστη– ή με εκείνον που θεωρείται γνώστης.
  • Η διαμόρφωση άποψης και η δραστηριοποίηση για όσα τον αφορούν.
  • Η ευκαιρία να αποκτήσει πρόσβαση σε ένα γνωστικό αντικείμενο στο οποίο μπορεί μελλοντικά να εξειδικευτεί.
  • Η απόκτηση ενδιαφερόντων, μέσω συζητήσεων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr