Γιατί δεν θέλει «να κοιμηθεί» μαζί σου;

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Μήπως την τελευταία φορά που «ήρθατε πιο κοντά» δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένος όσο περίμενες ή όσο έχεις συνηθίσει; Δικαιολογήθηκε λέγοντας όταν ήταν κουρασμένος, αγχωμένος ή ότι είχε πονοκέφαλο; Για ποιους λόγους μπορεί να έχει χάσει το ενδιαφέρον του για σεξ τελικά;

Συνηθίζουμε να λέμε, ότι οι άνδρες έχουν πάντα όρεξη για σεξ και όταν φτάσει η στιγμή που δεν έχουν, πιστεύουμε ότι κάτι πάει λάθος, ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει πίσω από την πλάτη μας. Όπως ακριβώς συμβαίνει με τις γυναίκες, το ίδιο ακριβώς συμβαίνει  και με τους άνδρες. Υπάρχουν στιγμές που απλά δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Μπορεί να ευθύνεται το άγχος, η κούραση, κάτι που συνέβη εκείνη τη στιγμή και χάλασε την ατμόσφαιρα μέχρι και ο υπερβολικός αυνανισμός. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι έχασε το ενδιαφέρον του για εσάς. Ο λόγος για τον οποίο συνέβη εξαρτάται από τον άνθρωπο και την κατάσταση.

Ποιοι είναι όμως οι συνηθέστεροι λόγοι κάνουν έναν άντρα να μην έχει όρεξη για σεξ;

Όταν ανησυχεί για κάτι, όταν έχει ένα σοβαρό πρόβλημα είναι λογικό να μην έχει όρεξη για σεξ. Ούτε εσύ θα είχες στην θέση του. Αν ένα οικονομικό πρόβλημα, ένα πρόβλημα στη δουλειά είναι συνεχώς στο μυαλό του, το τελευταίο που σκέφτεται είναι το πότε θα γδυθεί.

Όταν εσύ δεν έχεις δείξει το ενδιαφέρον σου, την όρεξή σου για σεξ, μην περιμένεις αυτός να σου το δείξει. Αν σε βλέπει συχνά αδιάφορη μπορεί να πεισμώσει και να χάσει το ενδιαφέρον του.

Ξέρεις πόσο σημαντικός είναι ο αυνανισμός για έναν άνδρα. Αν δεν έχετε συχνά σεξουαλική επαφή να ξέρεις ότι ξεδίνει με την παλάμη του. Αυτό μπορεί εύκολα να γίνει συνήθεια και όταν εσένα σου έρθει η όρεξη να μη μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν σημαίνει ότι δεν έχει όρεξη, σημαίνει ότι έχει συνηθίσει να του κόβεις την όρεξη.

Όσο περισσότερο άγχος έχει για τη δουλειά του, τόσο λιγότερη όρεξη έχει για σεξ. Η εργασία έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχολογία του άνδρα. Όσο αυξάνεται η αυτοπεποίθηση στη δουλειά του, τόσο αυξάνεται και η σεξουαλική του διάθεση. Χάλια η απόδοσή του στη δουλειά; Δυστυχώς, χάλια η απόδοσή του και στο κρεβάτι.

Αν δεν συμβαίνει τίποτα από τα παραπάνω φτάνουμε στα δυσάρεστα. Μήπως τελικά σε απατάει; Φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους τους άνδρες, αλλά αν δεν θέλει να κάνει σεξ μαζί σου μήπως έκανε ή συνεχίζει να κάνει με κάποια άλλη; Ή νιώθει ένοχος ή έχει χάσει τελείως το ενδιαφέρον του. Σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που δεν πρέπει να κάνεις είναι «τα στραβά μάτια».

Αν η τελευταία φορά που δοκιμάσατε κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό στις σεξουαλικές επαφές σας δεν θυμάσαι πότε ήταν, τότε μάλλον ήρθε η ρουτίνα και έφυγε το ενδιαφέρον στην ερωτική σας ζωή. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Αν υπάρχει μόνο ρουτίνα στην σεξουαλική σας ζωή, ανανεώστε την, δεν είναι δύσκολο!

Αν είστε στην αρχή της γνωριμίας σας και απλά αργεί «να δέσει το γλυκό», μην αγχώνεσαι. Υπάρχουν άντρες που θέλουν να νιώσουν οικειότητα, που θέλουν τα πράγματα να πηγαίνουν αργά και όμορφα. Δεν είναι ντεμοντέ, είναι ρομαντικοί!

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.