Για ό,τι κι αν μας φέρει το 2017

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Η νέα χρονιά έχει αρχίσει να μας φλερτάρει επικίνδυνα. Είτε το θέλουμε, είτε όχι, το 2017 θα μπει για τα καλά στη ζωή μας σε λιγότερο από 3 βδομάδες. Τι καλύτερο λοιπόν από το να υποδεχτούμε το νέο έτος με κέφι, ελπίδα, χιούμορ και αισιοδοξία που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά ό,τι αυτό πρόκειται να μας φέρει.

Το καλύτερο εργαλείο για αυτό το σκοπό είναι το ημερολόγιό μας. Αυτό που καταγράφει τους στόχους μας, τις καθημερινές μας ενέργειες, το πώς περνάμε τη μέρα μας κάθε μέρα. Ας το διαλέξουμε λοιπόν με βάση το σκοπό που θέλουμε να επιτελεί στη ζωή μας. Θέλουμε να μας χαρίζει γέλιο κάθε μέρα; Θέλουμε να εμπνέει κύρος και σοβαρότητα και να μας επιτρέπει να οργανώνουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους; Θέλουμε να εκπέμπει ρομαντισμό; Να μας χαρίζει αισιοδοξία;

Οτιδήποτε κι αν θέλουμε πιθανότατα θα το βρούμε στα ημερολόγια που κυκλοφορούν για το 2017.  Κάναμε μια έρευνα και διαλέξαμε τα δικά μας αγαπημένα που αντιπροσωπεύουν ποικιλία αναγκών. Σειρά σας να επιλέξετε το δικό σας με βάση τις δικές σας ανάγκες. Καλή χρονιά!

1) Ημερολόγιο συναισθηματικής νοημοσύνης 2017, εκδόσεις Μίλητος

Ο χρόνος κυλάει, η καθημερινότητα τρέχει, κι εσείς θέλετε να τα προλάβετε όλα, να οργανωθείτε σωστά, δίχως να σας διαφύγει κάτι σημαντικό. Κάντε το με τη βοήθεια ενός ημερολογίου από τις Εκδόσεις Μίλητος, που θα σας «φτιάξει τη μέρα»!
Το ημερολόγιο Συναισθηματική Νοημοσύνη των Εκδόσεων Μίλητος είναι ένα εγχειρίδιο καθημερινής σοφίας, που θα κάνει την κάθε μέρα σας ξεχωριστή, γεμίζοντάς σας με θετική ενέργεια. Το ημερολόγιο αυτό, που εδώ και χρόνια βρίσκεται στη λίστα των «αγαπημένων» από τις εκδόσεις μας, σχεδιάστηκε για τους μικρούς μας φίλους, αποδεδειγμένα όμως το απολαμβάνουν εξίσου και οι μεγάλοι, για τις μικρές δόσεις ευφυΐας του, που μας θυμίζουν ότι τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή είναι τελικά τα απλά!

2) Ημερολόγιο 2017 – Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία… και καλοί τοίχοι όπου και αν πας, εκδόσεις Καστανιώτη

Αχ! Ένας χρόνος πέρασε…
Σαν ένα σίριαλ σε κανάλι που δεν πήρε άδεια και έκλεισε. Κι οι άνθρωποι έχασαν τις δουλειές τους, τα δάνεια γράφτηκαν στο χιόνι, οι μεγαλοπαρουσιαστές είναι ακόμα πλούσιοι και οι μέτοχοί του είναι ακόμα πάμπλουτοι.
Σαν μια σωσίβια λέμβος στην οποία στοιβάχτηκαν άμοιροι αλλοεθνείς, που όσους μπορέσαμε περισυλλέξαμε, για να τους κατηγορούμε στο μέλλον ότι μας παίρνουν τις δουλειές και μπουκάρουν στα σπίτια μας.
Σαν ένα συναρπαστικό κυνήγι ελπίδας. Πόσα πόκεμον θα αιχμαλωτίσουμε; Πόσες σχέσεις θα πουλήσουμε για να επιβιώσουμε; Πόσα λάικ θα πάρουμε στο instagram; Πόσα παιχνίδια θα πιάσουμε στο στοίχημα;
Σαν ένα αστείο. Κλεμμένο από κάποιον άγνωστο…
… Αχ! Πέρασε κιόλας ένας χρόνος που όλοι μάς ήθελαν τελειωμένους και κατεστραμμένους. Μα λάθεψαν.
Γιατί εμείς είμαστε εδώ και χαιρόμαστε τη ζωή.
Εδώ στα Φίτζι. Για να κάνουμε πρώτοι απ’ όλους Πρωτοχρονιά και να τραγουδήσουμε με κιθάρες στην παραλία: 
Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ, Φιτζιανέ, Φιτζιανέ-ε-ε.
Εκ μέρους του 2017.

3) Ημερολόγιο γένους θηλυκού 2017, εκδόσεις Παπαδόπουλος

Δεν χρειάζεται να πιστεύεις στα ζώδια για να βρεις άντρα.
Δεν θα βρεις ούτως ή άλλως.
Αν, όμως, ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, φέτος είναι η χρονιά σου!
Μέσα στις σελίδες του ημερολογίου αναλύονται με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες οι συμπεριφορές των αντρών ανάλογα με το ζώδιό τους
Ότι θα γελάς όλο το χρόνο είναι σίγουρο, ότι θα βγάλεις άκρη, πάλι, όχι.
Αλλά μήπως έβγαζες μέχρι τώρα;

4) Ημερολόγιο τριών ετών (2017, 2018, 2019), εκδόσεις Πατάκη

Ημερολόγιο γραφείου τριών ετών, χρήσιμο για κάθε πολίτη.
Περιέχει πλήρες καθημερινό εορτολόγιο, αλλά και αλφαβητικό, ώρες ανατολής-δύσης ηλίου, παγκόσμιες ημέρες-επετείους, αλλαγή θερινής και χειμερινής ώρας. Περιέχει επίσης αναλυτικό κατάλογο χρήσιμων τηλεφώνων από δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία, τράπεζες, δικαστικές αρχές κτλ.
Το ημερολόγιο καλύπτει τρία έτη, εν προκειμένω το 2017, το 2018 και το 2019.

5) Επαγγελματικό ημερολόγιο 2017, εκδόσεις Πατάκη

Διδάγματα, απόψεις και προβληματισμοί μετά από 25+ χρόνια εργασίας και 50+ χρόνια ζωής.
Όλα μέσα σε ένα ημερολόγιο «επαγγελματικό», με την ελπίδα κάθε μέρα να «τσιγκλάνε», να καθησυχάζουν, να αναστατώνουν. Να επιβεβαιώνονται και να απορρίπτονται. Και τελικά να γεννάνε νέες μοναδικές ιδέες και εμπειρίες. 

6) Ημερολόγιο αισιοδοξίας 2017, εκδόσεις Μίνωας

Για άλλη μια χρονιά η Σμαρούλα Παντελή αναλαμβάνει να μας μεταδώσει αισιοδοξία. Όσα θα θέλατε να γνωρίσετε για την αισιοδοξία και άλλα πολλά σε αυτή τη χαρούμενη έκδοση για το 2017.

«Μη μπερδεύεις την ξεκούραση με την απραξία. Η αισιοδοξία συγκατοικεί με τη δημιουργικότητα».

«Η αισιοδοξία απεικονίζεται και στον τρόπο που διακοσμούμε το χώρο μας»

«Γίνε ο άνθρωπος που θα ήθελες να κάνεις παρέα».

7) Τα μυαλά που κουβαλάς: Σχολικό ημερολόγιο 2016 – 2017, εκδόσεις Μεταίχμιο

Αυτήν τη σχολική χρονιά τα παιδιά θα την περάσουν παρέα με τους ήρωες από τα Μυαλά που κουβαλάς! Η Χαρά, η Λύπη, ο Φόβος, ο Θυμός και η Αηδία τα περιμένουν για να τους κρατήσουν συντροφιά, να τα βοηθήσουν να οργανωθούν, αλλά και να τους μάθουν πολλά για τα συναισθήματα, μ’ αυτό το φανταστικό σχολικό ημερολόγιο!
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
• Είναι βασισμένο στην πολύ επιτυχημένη ταινία Τα μυαλά που κουβαλάς.
• Περιέχει όλες τις σημαντικές σχολικές ημερομηνίες, τις αργίες, τις παγκόσμιες ημέρες και τις ονομαστικές γιορτές.

8) Ημερολόγιο Τα Παιδία Λέγει 2017, εκδόσεις Παπαδόπουλος

Καλώς ήρθατε στο ημερολόγιο με τις πιο αστείες ατάκες των παιδιών μας, που με πολλή φροντίδα συλλέξαμε και φέτος. Λογάκια που θα μας ταξιδέψουν πίσω, θα μας κάνουν να γελάσουμε και να συγκινηθούμε. Μα πάνω απ’ όλα θα μας υπενθυμίσουν τι σημαίνει να είσαι παιδί. Σας ευχόμαστε να έχετε μια καλή χρονιά γεμάτη γέλιο και χαρά!

9) Ημερολόγιο 2017 – Τα καλά Παιδιά, εκδόσεις Μίλητος

Ο χρόνος κυλάει, η καθημερινότητα τρέχει, κι εσείς θέλετε να τα προλάβετε όλα, να οργανωθείτε σωστά, δίχως να σας διαφύγει κάτι σημαντικό. Κάντε το με τη βοήθεια ενός ημερολογίου από τις Εκδόσεις Μίλητος, που θα σας «φτιάξει τη μέρα»!

10) Gorjuss 2017, εκδόσεις Μίνωας

Τέλος κλείνουμε τις προτάσεις με τη σειρά Gorjuss 2017 των εκδόσεων Μίνωας. Αν θέλετε να χαρακτηρίζει η καλαισθησία τη δική σας ατζέντα και επαγγελματική σας παρουσία, δεν έχετε παρά να την επιλέξετε. Με κοριτσίστικη διάθεση, σαφώς ρομαντική, ενίοτε μελαγχολική, το γούστο και η φινέτσα αυτής της ατζέντας θα σας κερδίσουν. 

Συντάκτης: Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης

Σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια Ανθρώπινου Δυναμικού σε θέματα HR και Επικοινωνίας…