Φυτά που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι σας

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Influence:

Τα φυτά στο εσωτερικό του σπιτιού δεν διακοσμούν μόνο τον χώρο, αλλά λειτουργούν και για να καθαρίζουν τον αέρα. Παρακάτω θα ανακαλύψετε μερικά από τα οφέλη που προσδίδουν κάποια φυτά.

Αρέκα

Η αρέκα είναι ένα όμορφο και ευχάριστο φυτό για το εσωτερικό του σπιτιού σας. Τα φύλλα του ρέουν όμορφα και έχουν μια ηρεμιστική επίδραση στο δωμάτιό σας. Είναι επίσης πολύ εύκολο να φυτευτούν και να διατηρηθούν. Το πιο σημαντικό είναι ότι εργάζονται για την εξάλειψη των τοξινών που συσσωρεύονται μέσω της σκόνης και των επιβλαβών σωματιδίων στο περιβάλλον.

Φτέρη

Η φτέρη είναι ένα πολύ δημοφιλές φυτό που μεγαλώνει γρήγορα. Αν ενδιαφέρεστε υπάρχουν πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες. Έχει μαλακά, ελαφρά φύλλα που καθαρίζουν τον αέρα από ουσίες όπως το τολουόλιο και το ορθοξυλόλιο. Αυτές οι δύο ουσίες βρίσκονται συνήθως σε κόλλα, βερνίκια νυχιών και άλλα χημικά αρωματικά προϊόντα. Αν και η φροντίδα τους δεν είναι πολύ δύσκολη, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι απαιτούν λίγο περισσότερη προσοχή από άλλα φυτά.

Κισσός

Ο αγγλικός κισσός, είναι ένα φυτό που μπορεί να επιβιώσει σχεδόν οπουδήποτε. Ευτυχώς, είναι επίσης ιδανικό για εσωτερικούς χώρους όπως το σπίτι σας. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του, αξίζει να τονιστεί ότι αναπτύσσεται πολύ εύκολα, προσαρμόζεται εύκολα στο περιβάλλον και βοηθά με το φενγκ σούι στο σπίτι σας. Ωστόσο, δεν είναι καλή ιδέα να τοποθετηθεί σε μέρη όπου η θερμοκρασία μπορεί να είναι υψηλή.

Ορχιδέες

Ενώ είναι πράγματι από τα πιο ευαίσθητα λουλούδια, το κλειδί για τη διατήρησή τους είναι να τους δώσετε ακριβώς την ποσότητα νερού και ήλιου που χρειάζονται. Η παρουσία τους στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε το ξυλόλιο. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι αναπνέουν και εκπέμπουν οξυγόνο τη νύχτα, γεγονός που τα καθιστά ιδανικά για τα υπνοδωμάτια.

Σπαθίφυλλο

Ένας λόγος που αξίζει να έχετε αυτό το φυτό στο σπίτι σας είναι επειδή είναι ένα ανθεκτικό λουλούδι που ευδοκιμεί στη σκιά και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, προσφέρει πολύ όμορφη διακόσμηση. Δεν απαιτεί ειδική συντήρηση και λειτουργεί για την απομάκρυνση τοξικών ακαθαρσιών όπως την ακετόνη, τον οξικό αιθυλεστέρα, την αμμωνία, το βενζόλιο, τη μεθυλική αλκοόλη, το ξυλένιο, τη φορμαλδευγή και το τριχλωροαιθυλένιο.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr