Φυσικές συνταγές για αποτοξίνωση του συκωτιού

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Influence:

Το συκώτι είναι το «φίλτρο» του οργανισμού μας, το όργανο που συγκρατεί το σύνολο των επικίνδυνων ουσιών από το να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματος, και μέσω αυτής, στα όργανα του οργανισμού.

Όταν απαλλάσσουμε το συκώτι από τις συσσωρευμένες τοξίνες, τότε ανανεώνουμε και ενισχύουμε τη λειτουργία και την υγεία του, διασφαλίζοντας τη συνολική ευεξία του οργανισμού.

Αποτέλεσμα της «κόπωσης» λόγω της υπερφόρτωσης του συκωτιού μπορεί να είναι μία ευρεία γκάμα από προβλήματα και συμπτώματα. Τέτοιου είδους μπορεί να είναι προβλήματα της πέψης, επιπτώσεις στη διάθεση, σχηματισμός μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, κιτρίνισμα του δέρματος και του λευκού των ματιών, υπέρταση, ακόμη και αλλεργίες και δερματικά προβλήματα.

Κάθε μία από τις παραπάνω διαταραχές σηματοδοτεί ίσως την προβληματική επίδοση του ήπατος σε μία από τις επτά στο σύνολο, λειτουργίες του: αυτές είναι η αποτοξίνωση, η επεξεργασία σε θρεπτικά συστατικά, η παραγωγή της χοληστερόλης, η σύνθεση των πρωτεϊνών, η παραγωγή χολής, η αποθήκευση γλυκογόνου, η ρύθμιση του σακχάρου του αίματος.

Η αποτοξίνωση και ο καθαρισμός του συκωτιού επιτυγχάνεται με απλές μεθόδους και συνταγές και αποκαθιστά τις λειτουργίες του οργανισμού. Οι συνταγές είναι απλές και ο καθένας μπορεί να τις υιοθετεί.

  1. Χυμός από μήλο-λεμόνι και κανέλα.

Το μίγμα αυτό είναι ηπατοπροστατευτικό και ενυδατικό: σε αυτό συνδυάζονται οι αντισηπτικές ιδιότητες του λεμονιού μαζί με τις αποτοξινωτικές ιδιότητες του μήλου. Το ρόφημα αυτό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες επιταχύνουν την αποβολή των περιττών και επιβλαβών για το συκώτι ουσιών, αναζωογονώντας τις ζωτικές του λειτουργίες.

Υλικά:

Δύο μήλα

Ένα ξύλο κανέλας

Χυμός από λεμόνι

Ένα λίτρο νερού

Παρασκευή:  Καθαρίζετε και τεμαχίζετε τα μήλα. Απομακρύνετε τους σπόρους από αυτά. Στη συνέχεια, πολτοποιήστε τα στο μπλέντερ και προσθέστε το νερό και το χυμό λεμονιού. Ομογενοποιήστε τα υλικά. Βάζετε, έπειτα το χυμό σε μία κανάτα. Συνίσταται η περιοδική του κατανάλωση στη διάρκεια της ημέρας επί δύο εβδομάδες.

Φυσικές συνταγές για αποτοξίνωση του συκωτιού

  1. Αντιοξειδωτικός χυμός από φράουλα, καρπούζι και δεντρολίβανο

Το υγιεινό αυτό μίγμα συνιστά τον αποτελεσματικότερο τρόπο ενυδάτωσης και αποβολής των τοξινών από τον οργανισμό. Επιπλέον, λόγω της υψηλής συγκέντρωσης του μίγματος σε αντιοξειδωτικές ουσίες, ο οργανισμός θωρακίζεται ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών και των δυσλειτουργιών που απειλούν το συκώτι. Είναι επίσης ένα φυσικό διουρητικό ρόφημα και συνιστά μία αποτελεσματική μέθοδο αντιμετώπισης της κατακράτησης υγρών.

Υλικά:

1 κούπα (170 γραμμάρια) φράουλες

Δύο φέτες καρπούζι

Δύο κλαδάκια δεντρολίβανο

Δύο λίτρα νερού

Παρασκευή:

Πολτοποιείστε τις φράουλες στο μπλέντερ, προσθέτοντας σταδιακά το καρπούζι και το νερό. Αναμείξτε και ομογενοποιήστε τα υλικά. Βάλτε το μίγμα σε μία μεγάλη κανάτα. Ο χυμός διατηρείται στο ψυγείο και μπορείτε να πίνετε ανά τέσσερις έως έξι ώρες, τρεις ημέρες την εβδομάδα.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…