Φωτεινές ευχές στον ουρανό της Θεσσαλονίκης

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Φωτεινές ευχές στον ουρανό της ΘεσσαλονίκηςΤο Συμβουλευτικό Κέντρο της Μέριμνας και το Σωματείο των «Φίλων της Μέριμνας» (παράρτημα Θεσσαλονίκης) συμμετέχουν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 με τη δράση: «Φωτίζουμε τον ουρανό, φωτίζουμε τις ζωές μας».

Η δράση αποβλέπει στην ευαισθητοποίηση των εφήβων, των γονιών και των εκπαιδευτικών στο θέμα της απώλειας. Απώλειας του οικείου τρόπου ζωής, της ασφάλειας, των στόχων, των επιθυμιών, των ονείρων, της ανεργίας των γονιών, του θανάτου αγαπημένου προσώπου αναδεικνύοντας τις πηγές στήριξης και τα αποθέματα που χρειάζεται να διαθέτει κανείς προκειμένου να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της ζωής.

Η δράση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο σε συνεργασία με τα σχολεία της Θεσσαλονίκης. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τα αποθέματα που διαθέτουν προκειμένου να διαχειριστούν τις όποιες προκλήσεις της ζωής τους και να δημιουργήσουν την προσωπική τους ασπίδα.

Αποκορύφωμα της δράσης είναι η τελική εκδήλωση που θα λάβει χώρα το Σάββατο στις 31 Μαΐου. Η εκδήλωση θα ανοίξει στις 18:30 με τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Προσωπικές ασπίδες μαθητών» στην Αποθήκη Γ, στο Λιμάνι. Ώρα 19:00 θα εκτεθούν οι προσωπικές ασπίδες των εφήβων και θα ακολουθήσει ομιλία της ψυχολόγου, διευθύντριας Συμβουλευτικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Ντίνας Τσελεπή με θέμα: «Ενισχύοντας την ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων».

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης ώρα 20:00, ο κάθε έφηβος, γονιός ή εκπαιδευτικός θα έχει τη δυνατότητα να γράψει ένα μήνυμα, μία ευχή σε όποιον ή για ό ,τι επιθυμεί και αφού το δέσει σε μπαλόνι από ήλιον, θα το αφήσει να φύγει ψηλά στον ουρανό.

Επίσης, με τη βοήθεια του Σωματείου των Φίλων της Μέριμνας όσοι παρευρεθούν στην εκδήλωση θα αφήσουν φαναράκια στον ουρανό ως μία συμβολική πράξη ότι φωτίζουμε τα αποθέματά μας και εν τέλει την ίδια μας τη ζωή παρά την οδύνη που προκαλούν οι απώλειες που μπορεί να βιώνουμε.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…