Φορολογικές Έδρες στην Ελλάδα

Συντάκτης: Άννα Μοραγλή

Είσαι νέος και μόλις έχεις ξεκινήσει  την επιχείρησή σου; Ή μήπως είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που προσφέρει τις υπηρεσίες του από κάποιο ιδιωτικό χώρο; Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις, κάποια στιγμή στη ζωή σου θα έχεις δυσκολευτεί να ανταπεξέλθεις στις οικονομικές σου υποχρεώσεις.  Γιατί ας μην κρυβόμαστε, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι νεοσύστατες επιχειρήσεις δεν ευνοούνται ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Κάθε πρόβλημα πάει πακέτο με τη λύση του! Αρκεί να ξέρεις να ψάξεις το πως και να μπορείς να διαλέξεις τους κατάλληλους συνεργάτες. Εάν λοιπόν σε “ταλαιπωρούν” τα κόστη ενοικίασης χώρου, ή αναζητάς τρόπους να μειώσεις τα έξοδα της εταιρίας σου, η λύση βρίσκεται στην ενοικίαση φορολογικής έδρας.

Τι σημαίνει;

Η ενοικίαση φορολογικής έδρας είναι δυνατότητα αποθήκευσης της  «φορολογικής έδρας» της εταιρίας ή ατομικής επιχείρησης σας, χωρίς να χρειάζεται να υπάρχει άλλο γραφείο για την επιχείρηση. Είναι δηλαδή τα ατομικά γραφεία/αποθήκες», τα οποία είναι εξοπλισμένα με φωριαμό για την τοποθέτηση των «Φορολογικών Στοιχείων» της εταιρίας ή επιχείρησης σας.

Πού μπορώ να βρω χώρο ενοικίασης φορολογικής έδρας;

Οι εταιρίες που συνήθως παρέχουν τέτοιου είδους υπηρεσίες και μπορούν να σε εξυπηρετήσουν είναι τα business centers. Μια τέτοια εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ενοικίασης φορολογικής έδρας, είναι η Office-plus και εδρεύει στην Άνω Γλυφάδα. Η εταιρεία καλύπτει πλήρως τις ανάγκες startup επιχειρήσεων, αλλά και κάθε σύγχρονου επαγγελματία. Έτσι, η επιχείρησή σας μπορεί να έχει μόνιμη βάση σε έναν επαγγελματικό χώρο με κύρος, ακόμα κι αν εσείς δεν βρίσκεστε σε αυτόν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2112120777 ή επισκεφτείτε το site: http://officeplus.gr.

Γιατί να νοικιάσω μια φορολογική έδρα;

Μεταφέροντας τη φορολογική σου έδρα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο έχεις πολλαπλά οφέλη. Κατ’ αρχήν έχεις την δυνατότητα να στεγάσεις τα βιβλία, τα τιμολόγια, τις σφραγίδες και όλες τις οικονομικές καταστάσεις της επιχείρησής σου. Με αυτό τον τρόπο, απαλλάσσεις το σπίτι ή το γραφείο σου. Διαθέτεις την ατομική σου ταχυδρομική θυρίδα, το οποίο σημαίνει πως η επαγγελματική σου αλληλογραφία αποθηκεύεται οργανωμένα σε συγκεκριμένο χώρο και δεν έρχεται στο σπίτι. Επιπλέον μπορείς να εξασφαλίσεις τον ατομικό τηλεφωνικό σου αριθμό και συνεπώς να διαθέτεις αυτόματο τηλεφωνητή που θα απαντάει στις επαγγελματικές κλήσεις σου, ανάλογα με τις οδηγίες σου.

Υπάρχουν πολλές ακόμα υπηρεσίες που μπορείς να αξιοποιήσεις, όπως η Τηλεγραμματεία. Όλες αυτές οι υπηρεσίες στόχο έχουν να διευκολύνουν την επαγγελματική σου ζωή και να σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν στην καθημερινότητά σου. 

Συντάκτης: Άννα Μοραγλή,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.