Φάβα χωριάτικη

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου

Influence:

Μετά το Πάσχα και την ανεξέλεγκτη κρεατοφαγία, ήρθε η ώρα να ισορροπήσουμε και πάλι τη διατροφή μας προσθέτοντας φρούτα, λαχανικά και όσπρια στο εβδομαδιαίο πρόγραμά μας. Ξεκινάμε με το όσπριο που θα προσθέσει ελάχιστες θερμίδες στο σώμα μας-την αγαπημένη μας φάβα.

Υλικά

½ κιλό φάβα

1 μεγάλο κρεμμύδι

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

½ ματσάκι μαϊντανό

1 κουταλιά της σούπας κάππαρη

2 μεγάλες ντομάτες

2 καρότα

1 πράσινη πιπεριά

1 φλυτζάνι λάδι

Χυμό 3 λεμονιών

Εκτέλεση

  • Αφήνετε τη φάβα να μουσκέψει στο νερό για 1 ½ ώρα και κατόπιν τη βράζετε στο ίδιο νερό μαζί με το κρεμμύδι, καθαρισμένο και ολόκληρο.
  • Την αφήνετε να βράσει καλά, προσθέτετε όσο αλάτι νομίζετε και την στραγγίζετε πολύ καλά.
  • Σε μικρό μπολ ανακατεύετε με λίγο αλάτι τον μαϊντανό, την κάππαρη, τις ντομάτες, την πιπεριά και τα καρότα, όλα ψιλοκομμένα. Σε άλλο μπολ χτυπάτε μαζί το λάδι με τον χυμό των λεμονιών.
  • Σερβίρετε τη φάβα σε ατομικά πιάτα ανοίγοντας μια λακκουβίτσα στη μέση όπου σερβίρετε λίγα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά. Περιχύνετε στο κάθε πιάτο λίγο λαδολέμονο και τα προσφέρετε.

Παραλλαγή; Με τα χορταρικά και τα λαχανικά μπορείτε να ανακατέψετε και λίγη ψιλοκομμένη ρόκα, ή όποιο άλλο πικάντικο χορταρικό νομίζετε. Μπορείτε να συνοδεύσετε τη φάβα με παστά ψάρια ή ελιές.

Συντάκτης: Έλλη Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.