Ευκαιρίες για δουλειά και τρόπος ζωής στην επαρχία

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Ποιές  ευκαιρίες για εργασία ή επιχειρηματική δραστηριότητα υπάρχουν στην επαρχία.  Πόσο θα αλλάξετε την ζωή σας αν καταλήξετε να πάρετε αυτήν την απόφαση;  Πού θα είναι οι φίλοι και συγγενείς σας, πώς θα διασκεδάζετε, ποιά θα είναι η καθημερινότητά σας;

Κάθε μέρος που ζείτε έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Σημασία έχει πού εσείς περνάτε καλά. Στην επαρχία τα πράγματα είναι μεν πιο εύκολα, μα και πιο άγρια, ειδικά αν έχετε «μάθει αλλιώς». Υπάρχουν όμως πολλά θετικά που δεν συγκρίνονται με τίποτα. Όπως για παράδειγμα:

1) Η ποιότητα ζωής είναι σε άλλο επίπεδο. Δεν υπάρχει φασαρία, νέφος, άγχος.

2) Υπάρχει απόλυτη ασφάλεια. Ειδικά αν ζείτε σε νησί η εγκληματικότητα είναι κάτω του μηδενός!

3) Δεν υπάρχει κίνηση! Όλοι οι προορισμοί είναι 2 λεπτά, «μέσα στα πόδια σας».

4) Έχετε πάντα περισσότερο χρόνο και διάθεση για να ασχοληθείτε με σπορ. Αν το μέρος είναι παραθαλάσσιο πηγαίνετε για κολύμβηση, περπάτημα, για ψάρεμα, και ούτω καθεξής.

5) Υπάρχει αλληλεγγύη, καθώς όλοι γνωρίζονται και νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους.

Ωραία είναι όλα αυτά θα μου πείτε, μα από δουλειά τί κάνουμε. Και εδώ τα πράγματα είναι διαφορετικά. Πάντα υπάρχουν ευκαιρίες για όποιον  ενδιαφέρεται να δουλέψει, μόνο που είναι αλλιώτικες από αυτές που έχετε συνηθίσει. Για παράδειγμα εδώ οι χειρωνακτικές εργασίες είναι πιο πολλές.

  • Αγρότης: Είναι σίγουρο ότι όταν είσαστε στην φύση, όλο και κάποια αγροτική ασχολία θα βρείτε να κάνετε. Κάποτε ένας ηλικιωμένος μου είχε παραπονεθεί ότι προσπαθούσε ένα μήνα να βρει κάποιον να του κλαδέψει τα δέντρα του. Τα μεροκάματα για αυτές τις δουλειές είναι ευτυχώς ακόμα καλά και όταν μάθετε να ασχολείστε με την φύση υπάρχουν ευκαιρίες για ενοικίαση κτημάτων με πολύ αποδοτικά ποσοστά.
  • Κτηνοτρόφος: Και αυτό είναι ένα επικερδές επάγγελμα. Υπάρχουν πολλές επιδοτήσεις που θα βοηθήσουν, μα και οι τιμές που θα πωλήσετε τα προϊόντα σας είναι επικερδείς.
  • Μελισσοκόμος: Θεωρείται ένα αρκετά εύκολο επάγγελμα. Θα έλεγα όμως ότι δεν είναι τόσο απλό όσο δείχνει. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να μάθετε, όμως σαν τα καταφέρετε, θα δείτε τους κόπους σας να αμείβονται.

Ο τουρισμός υπολογίζεται ότι θα δημιουργήσει τουλάχιστον 220.000 θέσεις εργασίας -τις περισσότερες από κάθε άλλο κλάδο- μέσα στην επόμενη 10ετία (έρευνα ΣΕΒ – McKinsey). Επαγγέλματα όπως: Μεταφραστής, ξεναγός, ξενοδοχοϋπάλληλος, καμαριέρα, σερβιτόρος, οδηγός και άλλα θα ανθήσουν.

Επιχειρηματική δράση σε επαγγέλματα συναφή με τον τουρισμό: Θα μπορούσατε εύκολα και με μικρό κεφάλαιο ή επιδοτήσεις να στραφείτε σε οτιδήποτε έχει σχέση με τον τουρισμό και το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων  (σε παροχή ή σε προϊόν)  για να περάσουν καλά.

Είναι μία μεγάλη απόφαση η μετακόμιση. Ειδικά αν έχετε και οικογένεια. Όμως θα δείτε σιγά – σιγά την ζωή σας να οδεύει προς το καλύτερο. Εσείς δεν θα ξέρετε πια τί είναι το άγχος, τα παιδιά σας θα ζούνε ξέγνοιαστα και ανέμελα παιδικά χρόνια, τα οικονομικά σας θα βελτιωθούν σημαντικά, ο χρόνος και η φύση θα σας χαμογελούν!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr