Εργαστήρια για παιδιά τον Μάιο στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Συντάκτης: Flowmagazine

Influence:

Πλούσιο το πρόγραμμα και του Μαϊου για τους μικρούς μας φίλους. Από τον  Vincent Van Gogh και τον Andy Warhol θα … «πετάξουμε σαν πεταλούδες» μέχρι τη Βαρκελώνη για να γνωρίσουμε τον Juan Miro και μετά…

Μικροί Καλλιτέχνες

Βιωματικό εικαστικό εργαστήρι για παιδιά 4-7 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι «Μικροί Καλλιτέχνες», θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να παρατηρήσουμε και να επεξεργαστούμε διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική!

Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά θα ανακαλύπτουμε ένα έργο τέχνης και θα γνωρίζουμε τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε!

Έπειτα θα μπορούμε όλοι μας να μεταμορφωνόμαστε σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά μας έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά  και να τα παρουσιάζουμε ο ένας στον άλλο!

Ελάτε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα μικρών καλλιτεχνών, δημιουργώντας κάθε φορά μοναδικά έργα τέχνης!!!

Σάββατο 5 Μαΐου, 11:00: «Ίριδες» Vincent Van Gogh

Υποδεχόμαστε τον Μάιο κάνοντας μια βόλτα ανάμεσα στις «Ίριδες», του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Θα παρατηρήσουμε αυτά τα μοναδικά λουλούδια, θα ανακαλύψουμε που βρίσκονται και θα δημιουργήσουμε τις δικές μας ξεχωριστές ίριδες!

Σάββατο 12 Μαΐου, 11:00: «Τέθριππο Άρμα – Ανάθημα» Αρχαία Ελλάδα

Μέσα στο Μουσείο της Ακρόπολης, ζουν 4 άλογα! Είναι αφιερωμένα σε κάποιον Θεό και η ιστορία που έχουν να μας διηγηθούν είναι πολύ ξεχωριστή! Πως άραγε να νοιώθουν έτσι όπως στέκονται; Πόσους ανθρώπους συναντούν καθημερινά; Ελάτε να γνωρίσουμε τα 4 αυτά άλογα και ο καθένας μας να δημιουργήσει από πηλό το δικό του!

Σάββατο 19 Μαΐου, «Πεταλούδα» Andy Warhol

Αυτή το Σάββατο στο εργαστήρι μας θα πετάξουμε με μια χρωματιστή πεταλούδα, η οποία θα μας ταξιδέψει σε έναν κόσμο διαφορετικό, στον κόσμο του Andy Warhol!

Όλοι μας θα γίνουμε μικροί καλλιτέχνες και θα δώσουμε πνοή στις δικές μας πεταλούδες, χρησιμοποιώντας πολλά χρώματα και πολλή φαντασία!

Σάββατο 26 Μαΐου, 11:00: «Μωσαικό» Juan Miro

Είστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη και να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Ράμπλας; Εκεί, σε αυτόν τον πολύ γνωστό πεζόδρομο θα συναντήσουμε το «Μωσαικό» του Ζουάν Μιρό! Θα ανακαλύψουμε με τι υλικά και χρώματα είναι φτιαγμένο και τι σχήματα έχει μέσα του!

Έπειτα με έναν πρωτότυπο τρόπο θα δημιουργήσουμε τα δικά μας μωσαϊκά, χρησιμοποιώντας χυλοπίτες, χρώματα και πινέλα! Πάρτε όλη σας τη φαντασία και ελάτε να δημιουργήσουμε!

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Προτεραιότητα κρατήσεων για συμμετοχή σε ολόκληρο κύκλο

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου, Νηπιαγωγός, Εμψυχώτρια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών 

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 5 Μαΐου, στις 12:00:  Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών της Pacovska Kveta

Ο Μικρός Βασιλιάς των Λουλουδιών βρίσκεται μόνος στο ανθισμένο βασίλειό του. Του λείπει μια Πριγκίπισσα… Θα βρει άραγε την αγαπημένη του. Ένα παραμύθι για την αναζήτηση της ευτυχίας. Βιωματικό εργαστήρι με ανθισμένες κατασκευές.

Σάββατο 12 Μαΐου, στις 12:00:  Χάθηκα, του Haughton Chris 

Η μικρή κουκουβάγια έχασε την μαμά της. Θα μπορέσει άραγε να την περιγράψει και να την βρει; Ένα εργαστήρι με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, με κατασκευές-δώρο για τη μαμά.

Σάββατο 19 Μαΐου, στις 12:00: Ο Λούκουλος τρώει παπαρούνες, του Ευγένιου Τριβιζά

Τι γίνεται όταν ο μικρός ελέφαντάκος Λούκουλος αποφασίζει να φάει παπαρούνες; Μια διασκεδαστική ιστορία με ανοιξιάτικες κατασκευές.

Σάββατο 26 Μαΐου, στις 12:00: Το σποράκι ταξιδεύει…, του Eric Carle

Η ιστορία ενός ηλιοτρόπιου που φύτρωσε από ένα μικρούτσικο σποράκι… Το εργαστήρι περιλαμβάνει θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού και διασκεδαστικά φυτέματα λουλουδιών στην αυλή του μουσείου.

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 12€

40€ ο κύκλος (4 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Ελένη Αντωνοπούλου-Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου 

Μικροί προγραμματιστές

Εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 4 – 6 ετών

Το εργαστήρι εκπαιδευτικής ρομποτικής είναι σχεδιασμένο για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4 και 6 ετών). Η εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική και του αλγοριθμικού τρόπου σκέψης γίνεται με τη χρήση της “έξυπνης μέλισσας “Bee-bot”. Η Bee-bot είναι ένα ρομπότ δαπέδου, το οποίο φέρει κουμπιά στο επάνω μέρος της και μπορεί να προγραμματιστεί για να κινείται με ακρίβεια στο χώρο προχωρώντας μπροστά, πίσω και στρίβοντας αριστερά, δεξιά.

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες προσανατολισμού, λογικής σκέψης και μέτρησης αποστάσεων. Οι μαθητές παίζουν, εξασκούν τη φαντασία τους, ερευνούν, πειραματίζονται και επιλύουν μικρά προβλήματα με παιγνιώδη και ευχάριστο τρόπο.

Σάββατο 5 Μαΐου , 17:00: Το δέντρο που έδινε

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν μια μηλιά που αγαπούσε ένα αγοράκι.  Κάθε μέρα το αγόρι πήγαινε στη μηλιά κι έτρωγε τα μήλα της, έκανε κούνια απ τα κλαδιά της, σκαρφάλωνε στον κορμό της… κι η μηλιά ήταν ευτυχισμένη. » Με αφορμή το βιβλίο του Silverstein Shel οι μικροί μας φίλοι θα προγραμματίσουν την έξυπνη μέλισσα Bee-bot και θα αναδιηγηθούν ένα μαγευτικό παραμύθι που μας μιλά για την σημασία της αγάπης και της προσφοράς. Ένα εργαστήρι όπου οι νέες τεχνολογίες και η λογοτεχνία συναντιούνται!

Σάββατο 12 Μαΐου , 17:00: Παίζω και μαθαίνω!

«Από τι γίνεται το μέλι; Από που βγαίνει το λάδι; Πώς παράγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα;  Από που βγαίνει το κρασί; Από τι γίνονται τα ποπ κορν; ». Η “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot είναι έτοιμη να μας λύσει αυτές και άλλες πολλές απορίες. Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί μας φίλοι θα προγραμματίσουν την Bee-bot και παίζοντας θα ανακαλύψουν από τι παράγονται τα διάφορα προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητα μας. Ώρα για παιχνίδι και προγραμματισμό!

Σάββατο 19 Μαΐου , 17:00: Το παιχνίδι του κρυμένου θυσαυρού

Είσαι έτοιμος να ανακαλύψεις που βρίσκεται κρυμμένος ο θυσαυρός; Προγραμμάτισε την “έξυπνη” μέλισσα Bee-bot να περιπλανηθεί σε περίεργα μέρη, εξερεύνησε μαζί της ξένους τόπους, βοήθησε την να λύσει γρίφους και αινίγματα, αντιμετωπίστε από κοινού τους κινδύνους που θα συντήσει σε αυτό το ταξίδι και μια φανταστική ανακάλυψη σε περιμένει! Ποιος θα βρει πρώτος τον κρυμμένο θησαυρό;

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Τ: 2103250341
  • Ε: info@ekedisy.gr

Κόστος Συμμετοχής: 15€

40€ ο κύκλος (3 εργαστήρια)

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χριστίνα Παπαγεωργίου

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…