Επερχόμενες ταινίες της DC

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη

H DC Comics και η Warner Bros τα τελευταία χρόνια έχουν μπει για τα καλά στον χώρο των ταινιών με πρωταγωνιστές ήρωες από κόμιξ, αυξάνοντας έτσι τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία το 2013  κυκλοφόρησε τις πρώτες ταινίες της (Man of Steel) και από τότε έχει δρομολογήσει την παραγωγή αρκετών ταινιών μέχρι μάλιστα και το 2020. Ξεκινώντας από το 2017 μέχρι  το 2020 ας τις δούμε μια μια.

1. Wonder Woman – 3 Ιουνίου 2017

Ύστερα από την σκηνοθεσία της ταινίας ‘Thor: The Dark World’ της Marvel Studios, ο Patty Jenkins αναλαμβάνει αυτή τη φορά την σκηνοθεσία της ταινίας Wonder Woman. Γυρισμένη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η ταινία φημολογείται ότι θα είναι η πρώτη μεγάλη περιπέτεια της πριγκίπισσας Νταϊάνα της Themyscira και θα σχετίζεται από τη μία με την προέλευσή της ως ημίθεη, αλλά και με τις πρώτες εμπειρίες της στον κόσμο των ανθρώπων. Αυτό που ωστόσο είναι τελείως ασαφές σε αυτό το στάδιο, είναι το πώς ακριβώς η ταινία θα συνδεθεί τελικά με το γενικότερο DCU.

2. Justice League Part 1- 17 Νοεμβρίου 2017

Οι Warner Bros και DC Comics εργάζονται για χρόνια, προκειμένου να καταφέρουν να κάνουν το Justice League πραγματικότητα και μάλιστα πριν από λίγα χρόνια, με τον George Miller στην θέση του σκηνοθέτη, είχαν κάποιες απίστευτες καθυστερήσεις που έφεραν όλη τους τη δουλειά πίσω. Παρόλα αυτά η αναμονή αυτή πολύ σύντομα θα τελειώσει και χάρη στο αυξανόμενο DC κινηματογραφικό σύμπαν, θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες superhero όλων των εποχών, να ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους, πραγματοποιώντας απίστευτες σκηνές δράσης. Αν και δεν υπάρχει ακόμα κάποιου είδους επίσημη επιβεβαίωση, φημολογείται ότι τα επτά άτομα που θα δούμε σε αυτή τη ταινία περιλαμβάνουν τους Batman, Superman, Wonder Woman, The Flash, Cyborg, Aquaman και Green Lantern, ενώ παράλληλα ακούγεται ότι ο κακός που θα αντιμετωπίσει η ομάδα, θα είναι ο κυβερνήτης Darkseid.

3. Flash- 23 Μαρτίου 2018

Αν και θα τον δούμε να εμφανίζεται σε ορισμένες από τις άλλες DC ταινίες, ο Barry Allen θα έρθει στο προσκήνιο ως πρωταγωνιστής στην δική του σόλο ταινία, στις αρχές του 2018. Ο συγγραφέας Seth Grahame – Smith – γνωστός για τη δουλειά του σε ταινίες όπως Abraham Lincoln: Vampire Hunter, Dark Shadows και Pride and Prejudice And Zombies, παίρνει τα ηνία του έργου για το σκηνοθετικό του ντεμπούτο, χωρίς να είναι σαφές ακόμα, αν θα αναλάβει παράλληλα και το σενάριο της ταινίας.

4. Aquaman – 27 Ιουλίου 2018

Το 2018, το μεγάλο αστέρι Jason Momoa και ο σκηνοθέτης James Wan, αναλαμβάνουν να μεταφέρουν το κοινό στα βάθη του ωκεανού, παρέα με τον Βασιλιά της Atlantis. Το έργο αυτό έχει μια ιδιαίτερη πρόκληση μπροστά του, δεδομένου ότι η DC Comics έχει κάνει πολλά για να εξαγοράσει τον συγκεκριμένο χαρακτήρα. Παράλληλα βέβαια, το γεγονός ότι ένα από τα πιο σκληρά αστέρια του Game of Thrones, παίζει τον Aquaman, είναι σημαντικό και σίγουρα θα λειτουργήσει υπέρ της ταινίας.

5. Shazam – 5 Απριλίου 2019

Το Shazam είναι ένα έργο που αναπτύσσεται με έναν πολύ παράξενο ρυθμό. Ενώ όλα τα παραπάνω projects που ανέφερα έχουν ήδη βρει τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή τους, το συγκεκριμένο μέχρι σήμερα τουλάχιστον, λειτουργεί χωρίς σκηνοθέτη και έναν μόνο ηθοποιό να διαδραματίζει τον ανταγωνιστή. Ο Dwayne Johnson έχει ήδη υπογράψει να παίξει τον ρόλο του Black Adam στο έργο, ένα ρόλο που μάλιστα ήθελε εδώ και χρόνια να παίξει, ωστόσο αυτή τη στιγμή αυτό είναι το μόνο συγκεκριμένο πράγμα που γνωρίζουμε για την ταινία.

6. Justice League Part 2 – 14 Ιουνίου 2019

Το Justice League Part II, θα είναι από τεχνική άποψη η τέταρτη ταινία του Zack Snyder – οι πρώτες τρεις, βέβαια, είναι οι Man of Steel, Batman Vs Superman: Dawn of Justice, και Justice League Part I, ενώ όσον αφορά τα πιο ουσιαστικά πράγματα (υπόθεση π.χ.), δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτα!

7. Cyborg – 3 Aπριλίου 2020

Το Cyborg βασίζεται στο New 52 reboot, με την ιστορία να επικεντρώνεται στον Victor Stone (Ray Fisher), έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή του γυμνασίου, ο οποίος κερδίζει την προσοχή όλων, εκτός από τον επιστήμονα πατέρα του, Silas Stone. Ο Victor είναι στο εργαστήριο όταν συμβαίνει ένα ατύχημα που τον κάνει να ταλαντεύεται μεταξύ ζωής και θανάτου. Τότε ο πατέρας του αποφασίζει να κάνει τα πάντα προκειμένου να τον σώσει, μετατρέποντάς τον τελικά σε μισό-ρομπότ και μισό-ανθρώπινο superhero.

Συντάκτης: Μαρία Καϊλάνη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.