Ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε ικανότητες ζωής από το Believe in You!

Συντάκτης: Flowmagazine

Κάθε άνθρωπος διαλέγει τη δική του πορεία για τη ζωή του , θέτει προσωπικούς στόχους, έχει όνειρα και ορίζει μόνος του τι σημαίνει για αυτόν επιτυχία και φυσικά… ευτυχία!  Το πρόβλημα είναι ότι χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις και εφόδια, πολλές φορές δυσκολευόμαστε να εμπιστευτούμε τον εαυτό μας, να επικοινωνήσουμε, ακόμα και να κυνηγήσουμε αυτά που θέλουμε…

Τι είναι αυτό που ονομάζουμε ικανότητες ζωής;

Τι είναι, επομένως, οι ικανότητες ζωής; Είναι ακριβώς αυτά τα εφόδια: ένα σύνολο από απλές ικανότητες που, όμως, δεν έχουμε διδαχθεί ποτέ και που έχουν τη δύναμη να κάνουν τη ζωή μας καλύτερη!

To Believe in You, λοιπόν, πιστό στο όραμα του να βοηθήσει τους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους πηγαίνει την εκπαίδευση ένα βήμα παρακάτω! Αυτή τη φορά έχουμε σχεδιάσει, πέρα από τους κύκλους σεμιναρίων, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε δέκα βασικές για τη  ζωή μας ικανότητες! Όλες οι έννοιες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι ικανότητες που διδάσκονται και καλλιεργούνται! Δεν είναι μαγικές ιδιότητες με τις οποίες κάποιοι «τυχεροί» γεννιούνται. Όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, μπορούν να τις καλλιεργήσουν μέσω εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά τρεις μήνες και θα υλοποιηθεί σε δώδεκα συναντήσεις. Μέσα σε αυτές τις συναντήσεις θα ασχοληθούμε με δέκα βασικά life skills, με  τη σειρά που θα έπρεπε να διδαχθούν, καθώς κάθε δεξιότητα είναι αλληλένδετη με την άλλη. Και φυσικά, όπως κάθε εκπαίδευση που «σέβεται τον εαυτό της», περιλαμβάνει συναντήσεις για πρακτική εξάσκηση και…επανάληψη!

 

Η διαφορά ενός εκπαιδευτικού προγράμματος από έναν κύκλο σεμιναρίων, είναι ότι η ομάδα παραμένει σταθερή και οι συμμετέχοντες εργάζονται τόσο ατομικά, όσο και ομαδικά πάνω σε συγκεκριμένες ανάγκες (στις δικές τους ανάγκες)! Ταυτόχρονα, η συμμετοχή σε μία τρίμηνη εκπαίδευση με σταθερή ομάδα εξασφαλίζει καλύτερη αφομοίωση για τα μέλη της λόγω της συνεχούς επαφής και εμπιστοσύνης που αναπτύσσεται και της δυνατότητας των συμμετεχόντων να τσεκάρουν την πρόοδό τους.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος; Να βοηθήσει τους συμμετέχοντες να κατακτήσουν αυτές τις ικανότητες, να τις κάνουν δικές τους και να μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν στη ζωή τους είτε επαγγελματικά, είτε προσωπικά!

Καθοδηγήτρια της ομάδας θα είναι η κα Εύη Ξυραφά, σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και εκπαιδεύτρια ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα HR  και επικοινωνίας. (Δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ).

Μεθοδολογία εκπαιδευτικού προγράμματος:

 • παρουσίαση θεωρίας με Powerpoint
 • τεστ αυτογνωσίας
 • βιωματικές ασκήσεις και homework
 • τεχνικές NLP (νευρογλωσσικού προγραμματισμού)
 • ομαδικές εργασίες
 • group coaching
 • και φυσικά πρακτική εξάσκηση!

 

Οι θεματικές που καλύπτει το Life skills training program:

Πέμπτη 01/10: Θετική σκέψη

Πέμπτη 08/10: Αυτοπεποίθηση

Πέμπτη 15/10: Διαχείριση άγχους

Πέμπτη 22/10: Συναισθηματική νοημοσύνη

Πέμπτη 29/10: Επικοινωνία

Πέμπτη 05/11: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

Πέμπτη 12/11: Γλώσσα σώματος

Πέμπτη 19/11: Διεκδικητικότητα

Πέμπτη 26/11: Διαπραγματεύσεις

Πέμπτη 03/12: Στοχοθεσία

Πέμπτη 10/12: Διαχείριση χρόνου

Πέμπτη 17/12: Πρακτική εξάσκηση-Επανάληψη

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν:

 • Να εμβαθύνουν ουσιαστικά σε οποιαδήποτε από τις παραπάνω ικανότητες (καθώς όλες σχετίζονται μεταξύ τους)
 • Να ενδυναμωθούν ψυχικά ώστε να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες τόσο στην προσωπική, όσο και στην επαγγελματική τους ζωή
 • Να ακολουθήσουν ένα δομημένο πρόγραμμα προσωπικής ανάπτυξης
 • Να πετύχουν κάποιο προσωπικό ή επαγγελματικό στόχο
 • Να φέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους
 • Να βελτιώσουν την ψυχολογία τους και την επικοινωνία με τους γύρω τους
 • Να καλλιεργήσουν αυτογνωσία
 • Να κατακτήσουν ικανότητες που θα μπορούν να εφαρμόζουν παντού στη ζωή τους

Τόπος διεξαγωγής: Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ, Ιουλιανού 33 & 3ης Σεπτεμβρίου, Αθήνα (τηλ. 2108225983)

Ώρες διεξαγωγής μαθημάτων: 18.00-21:00

Η συνολική τιμή  του προγράμματος για το τρίμηνο είναι 480€ (160€/ μήνα) και η πληρωμή γίνεται με κατάθεση σε τράπεζα, ενώ  υπάρχει και η δυνατότητα εξόφλησης σε τρεις δόσεις: έως τις 15 Σεπτεμβρίου, έως τις 15 Οκτωβρίου και έως τις 15 Νοεμβρίου.

Προσφορά:  Όσοι καταβάλλουν προκαταβολή μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, κερδίζουν 20% έκπτωση στη συνολική τιμή. Επομένως η τελική τιμή του προγράμματος είναι 380€. (Το ποσό της προκαταβολής είναι 150€ και η εξόφληση πρέπει να γίνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2015).

* Στις τιμές του Believe in You συμπεριλαμβάνεται πλέον ΦΠΑ 23%, όπως ορίζει ο νέος νόμος για τις υπηρεσίες εκπαίδευσης *

Όλοι οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα πάρουν γραπτό υλικό, βεβαιώσεις παρακολούθησης, αλλά και ασκήσεις για τη μετέπειτα εξάσκησή τους!

Περιμένουμε με χαρά τις συμμετοχές σας για να φτιάξουμε την ομάδα μας! Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο 2106128281.

Κάντε τη δήλωσή σας εδώ:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyoulst

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας!

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ (σε ταμείο ή μέσω e-banking)

Α) Τράπεζα Eurobank: αριθμός λογαριασμού 0026.0315.89.0200457136, IBAN: GR1702603150000890200457136

Β) Εθνική Τράπεζα: αριθμός λογαριασμού 051/611563-27, IBAN: GR0201100510000005161156327

Όνομα δικαιούχου: Ευαγγελία Ξυραφά. Αναφέρετε ως αιτιολογία κατάθεσης το ονοματεπώνυμό σας.

ΧΟΡΗΓΟΣ

ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

getbusy.grneolaia.grpaso.grinspireyourlife.grwomenonly.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…