Έμαθα να αγαπώ τα ζώα…

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Influence:

Έμαθα να αγαπώ τα ζώα γιατί μέσα στα μάτια τους είδα αγάπη και αγνότητα.

Έμαθα να τα αγαπώ γιατί μου έδειξαν πως υπάρχει αληθινή, ανιδιοτελής και άδολη αγάπη όταν διάφοροι τυχάρπαστοι πλεονέκτες πέρασαν από τη ζωή μου και με έκαναν να πιστεύω το αντίθετο. Γιατί ήρθαν κοντά μου όταν όλοι οι άνθρωποι απομακρύνθηκαν, γιατί συγχωρούσαν τα δικά μου λάθη και πάντοτε με την ανεξάντλητη αγάπη τους με ενθάρρυναν.

Αγάπησα τα ζώα γιατί είδα τις καθαρές ψυχές τους, τις απαλλαγμένες από το δόλο και την κακία. Γιατί με τα μάτια τους μου έλεγαν τα πάντα, χωρίς να μου πουν τίποτα.

Τα αγάπησα γιατί η συντροφιά τους ήταν ένα κερί που φώτιζε το σκοτάδι μου,  γιατί η παρέα τους ήταν ο λόγος που αισθανόμουν έστω και λίγο χαρούμενη, ζωντανή.

Αγάπησα τα ζώα γιατί μου δίδαξαν το μεγαλείο του να προσφέρεις χωρίς να προσδοκάς την ανταπόδοση, γιατί μου έμαθαν πως η προσφορά είναι αυτή που δείχνει τον εσωτερικό μας πλούτο και όχι το πόσο υλικά αγαθά έχουμε.

Έμαθα να τα αγαπώ γιατί με έκαναν να πιστέψω πως η αγάπη είναι εκείνη που κάνει όμορφη τη ζωή μας, γιατί μου έδειξαν πως η ευτυχία βρίσκεται στη γεμάτη καρδιά και όχι στην προσκόλληση στα υλικά αγαθά.

Για αυτό και δε θέλω ούτε τα ίδια να πονάνε, να στοιβάζονται, να δηλητηριάζονται… για αυτό και θα κάνω όσα περισσότερα μπορώ για αυτά.

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…