Οι Έλληνες του Game of Thrones

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Είναι μια σειρά που έχει κερδίσει μεγάλο ποσοστό θεατών και μάλιστα πολύ φανατικούς. Η 7η σεζόν του Game of thrones θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι, με μεγάλη καθυστέρηση σε σύγκριση με τις τελευταίες χρονιές. Η σειρά που από όλους θεωρείται φαινόμενο θα κάνει την πρεμιέρα της τον Ιούλιο. Το κανάλι HBO, με το πρώτο τρέιλερ της σεζόν, ανακοίνωσε ότι η πρεμιέρα θα γίνει στις 16 Ιουλίου 2017. Αρκετοί Έλήνες είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν είτε ως ηθοποιοί είτε στην παραγωγή μέχρι σήμερα.

Ο Έρως Βλάχος είναι Ελληνοβρετανός ηθοποιός με αρκετές σειρές στο ενεργητικό του παρά το νεαρό της ηλικίας του. Πρωταγωνιστεί στη σειρά «Da Vinci’s Demons», ενώ έχει συμμετάσχει στην επιτυχημένη παραγωγή «Game of Thrones» σε 4 επεισόδια στη σεζόν 2011-2012.

Ο Μίλτος Γερολύμου ενσάρκωσε τον Syrio Forel, τον δάσκαλο της μικρής Άρια Σταρκ στη σεζόν 2011-2012 ενώ έχει λάβει μέρος στις ταινίες Star Wars: The Force Awakens, 2015, The Danish Girl, 2015 και στο Dark Continents 2016.

Η Μία Σωτηρίου είναι γνωστή για τη συμμετοχή της στις ταινίες Mamma Mia! Το 2008 και Secrets & Lies το 1996. Στο Game of Thrones ενσάρκωσε την Mirri Maz Duur σε 3 επεισόδια στη σεζόν 2011-2012.

Ο Γιώργος Γεωργίου ενσάρκωσε έναν από τους Σοφούς του Γιουνκάι, Ράζνταλ Μο Εραζ, πόλη στην οποία κατέληξε η Μητέρα των Δράκων Ντενέρις Ταργκάριεν, στην 3η σεζόν του τηλεοπτικού φαινομένου «Game of Thrones».

Ο Βινς Γεραρδής είναι εκτελεστικός παραγωγός του “Game of Thrones” και εκπροσωπεί τον συγγραφέα της δημοφιλούς σειράς George R. R. Martin, αλλά και άλλους «γίγαντες» της λογοτεχνίας. Ο Βινς ξεκίνησε τη καριέρα του από την τηλεταινία του Syfy, Riverworld, και συνέχισε με το Snow Wonder δύο χρόνια αργότερα. Το 2008 είχε την πρώτη κινηματογραφική του προσπάθεια, το Jumper και ακολούθως ήρθε η σειρά FlashForward.

Ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης είναι βοηθός παραγωγής στα ειδικά εφέ. Κατά τη διάρκεια της 5ης σεζόν, ο Μιχάλης εργαζόταν με μια ομάδα, η οποία ανέθετε σε 13 εταιρείες που δούλευαν για τα εφέ της σειράς να φτιάξουν κάποιες σκηνές. Στην 6η σεζόν, ο Έλληνας σκηνοθέτης εργάστηκε στα γυρίσματα στο Μπέλφαστ, συλλέγοντας πληροφορίες για το πώς θα γίνουν τα εφέ.

Η Μαριάννα Κυριάκου είναι makeup artist και ήταν υπεύθυνη για τον Dragon για 10 επεισόδια το 2015 και η Φανή Βασιάδη είναι digital compositor και εργάστηκε στο Game of Thrones για 10 επεισόδια το 2011. Ο Κώστας Ρουσάκης είναι ειδικός στα οπτικά εφέ και εργάστηκε για 4 επεισόδια το 2013. Ο Γιώργος Μουρουσίδης είναι ειδικός στα οπτικά εφέ και εργάστηκε στη σειρά για 4 επεισόδια για τη σεζόν 2014-2015 και η Μαρσέλ Γιαννακουδάκη είναι ενδυματολόγος και εργάστηκε για 7 επεισόδια το 2011 για τα γυρίσματα που έγιναν στη Μάλτα.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.