Εκπαίδευσε το μυαλό σου να μην ανησυχεί για τα πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος

Influence:

Σε όλους τους ανθρώπους συμβαίνουν πράγματα δυσάρεστα που τις περισσότερες φορές είναι αδύνατο να ελέγξουν. Μπορεί βέβαια οι άνθρωποι να μην έχουν διαλέξει αυτές τις άσχημες καταστάσεις ή να μη μπορούν να τις αλλάξουν, μπορούν όμως να διαλέξουν το πως θα αντιδράσουν σε αυτές και το ποια θα είναι η διάθεσή τους απέναντι σ’ αυτές τις καταστάσεις

Ας δούμε κάποια πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να σταματήσουμε να στεναχωριόμαστε για καταστάσεις που δεν είναι επιλογή μας και δεν μπορούμε να αλλάξουμε…

  1. Μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη στεναχώρια. Μπορούμε να σκεφτούμε πως η κατάσταση που βιώνουμε και μας ζορίζει ή στεναχωρεί δεν πρόκειται να αλλάξει και το μόνο που θα συμβεί είναι να σου χαλάσει τη διάθεση, γεγονός που θα κάνει τα πράγματα ακόμα πιο άσχημα.
  2. Μπορούμε να απομακρυνθούμε από την κατάσταση ή το πρόσωπο που μας στεναχωρεί. Μπορούμε να πάμε σε ένα άλλο δωμάτιο να σταματήσουμε τη συζήτηση, να βγούμε έξω.

Εκπαίδευσε το μυαλό σου να μην ανησυχεί για τα πράγματα που δεν μπορεί να ελέγξει

  1. Πρέπει να σκεφτούμε εάν επιλέγουμε να είμαστε στεναχωρημένοι, χαλαρώνοντας και την διάθεσή μας. Ή προτιμάμε να έχουμε καλή διάθεση και αισιόδοξη ματιά παρόλο τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.
  2. Ας αναρωτηθούμε αν θα λύσουμε το πρόβλημα που μας απασχολεί με τη μεγάλη στεναχώρια και θα συνειδητοποιήσουμε ότι η μεγάλη στεναχώρια δε λύνει τίποτα, μόνο επιβαρύνει την λογική σκέψη μας που μπορεί να μας οδηγήσει σε λύση του προβλήματος.
  3. Βρίσκουμε μια ευχάριστη διέξοδο για τη σκέψη μας. Δίνουμε έτσι το περιθώριο στο μυαλό μας να καθαρίσει από τα έντονα και αρνητικά συναισθήματα και να οδηγηθεί σε μια λογική αντιμετώπιση των προβλημάτων.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Θωμάς Κυργιόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr