Δωράκια για ορκωμοσίες!

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη

Η ορκωμοσία είναι μια πολύ σημαντική και χαρούμενη μέρα για κάθε φοιτητή που μετά από τέσσερα ή και περισσότερα χρόνια, με διάβασμα και μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να κατακτήσει το πτυχίο του. Είναι λοιπόν εκείνη η ημέρα που τυπικά ολοκληρώνεται ο κύκλος της φοιτητικής ζωής  και ανοίγει μια διαφορετική σελίδα στη ζωή μας.

Στη στιγμή αυτή συνηθίζουμε να θέλουμε δίπλα μας την οικογένεια μας αλλά και τους φίλους μας που πριν από το πανεπιστήμιο, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά ήταν μαζί μας και χαίρονται με την εξέλιξη και την πρόοδο μας.

Είναι σίγουρο ότι πολλοί από εμάς έχουμε προσκληθεί σε ορκωμοσίες και ίσως και τελευταία στιγμή, μη γνωρίζοντας πoιο είναι το κατάλληλο δώρο για αυτόν που ορκίζεται.

Δείτε μερικές ωραίες ιδέες για πρακτικά και συμβολικά δωράκια:

Ρολόι:

Ένα απλό, κομψό ρολόι είναι ό,τι πρέπει. Είναι σίγουρα χρήσιμο για τον καθένα από εμάς, κλασσικό αξεσουάρ το οποίο θα βοηθήσει τον πτυχιούχο που βγαίνει στην αγορά εργασίας να διαχειρίζεται σωστά το χρόνο του.

Σημειωματάριο-ημερολόγιο:

Ένα ωραίο σημειωματάριο είτε δερμάτινο, είτε με ένα όμορφο κάλυμμα(θήκη), όπου θα μπορεί  να σημειώνει το πρόγραμμά του, γεγονότα και εκδηλώσεις που δεν πρέπει να ξεχάσει, εργασίες που πρέπει να πραγματοποιήσει και άλλες υποχρεώσεις. Ακόμα καλύτερο αν είναι σε μορφή ημερολογίου για την καλύτερη διαχείριση του προγράμματος και της υπενθύμισης των ημερομηνιών.

Πένα:

Μια στιλάτη πένα είναι επίσης ένα ενδεικτικό δωράκι. Μέσα σε ένα κουτάκι, την οποία θα χρησιμοποιεί για τις σημαντικές στιγμές, όπως οι υπογραφές σε μεγάλες επαγγελματικές στιγμές. Μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί  με το σημειωματάριο-ημερολόγιο κάνοντας ένα υπέροχο σετ γραφικής ύλης.

Φυλαχτό:

Καλή επιλογή θα ήταν ένα φυλαχτό, ίσως και χειροποίητο, ένα γούρι που θεωρείται ότι  φέρνει τύχη σε αυτόν που το κατέχει.

Χαρτοφύλακας:

Ακόμη πιο χρήσιμος θα ήταν φυσικά ένας χαρτοφύλακας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εύρεσης εργασίας, ολοκληρώνοντας ένα κομψό στυλ αλλά και στη διάρκεια της επαγγελματικής ζωής.

Βιβλίο:

Θα μπορούσατε επίσης να αναζητήσετε, ρωτώντας ακόμα και ειδικούς στα καταστήματα, κάποιο βιβλίο που αφορά το αντικείμενο των σπουδών αλλά και της μελλοντικής εργασίας του πτυχιούχου.

Επίσης ανάλογα με το φύλο, μπορείτε να βρείτε και άλλα δωράκια όπως κοσμήματα και ενδύματα, τα οποία σίγουρα θα είναι χρήσιμα και θα τα ευχαριστηθεί κανείς. Δεν έχουν όμως το συμβολικό χαρακτήρα, ώστε κατά τη χρήση τους να θυμίζουν την ιδιαίτερη αυτή στιγμή.

Συντάκτης: Αθηνά Σιδέρη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr