Διαγωνισμός Φωτογραφίας της Sony. Ιστορίες επιτυχίας.

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά

Influence:

Την ευκαιρία για ανάδειξη, αναγνώριση, καλλιτεχνική έκφραση και επαγγελματική δραστηριοποίηση δίνει σε ετήσια βάση η Sony σε επαγγελματίες φωτογράφους ή φίλους της φωτογράφισης, μέσω του φωτογραφικού διαγωνισμού Sony World Photography Awards.

Για 11η χρονιά, φέτος (2018) έγινε μια διοργάνωση στην οποία συμπεριλήφθηκαν κανόνες και δημιουργική έκφραση ταυτόχρονα. Μάλιστα, στην φετινή προσπάθεια, λήφθηκαν υπόψιν οι κατηγορίες «Δημιουργικότητα» και «Ανακάλυψη», που δίνουν σε κάθε φωτογράφο που συμμετέχει, την ευκαιρία για έκφραση, πειραματισμό και καλλιτεχνική δράση. Επιπλέον, δόθηκε επιχορήγηση στους νικητές, καθώς και γνωριμίες που έχουν σκοπό την ανάδειξη και την επαγγελματική εξέλιξη. Τέλος, παρήχθη φωτογραφικός εξοπλισμός Sony σε όσους τα κατάφεραν.

Ο διαγωνισμός της Sony, περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες συμμετεχόντων:

  • Επαγγελματίες (10 μικρότερες κατηγορίες που αναδεικνύουν τις πιο οργανωμένες προσπάθειες- συνήθως είναι 5 με 10 φωτογραφίες).
  • Ανοιχτές Συμμετοχές (επιλεγμένες φωτογραφίες από 10 υποκατηγορίες)
  • Νέοι και φωτογραφία: Φωτογραφίες νέων μεταξύ 12-19 ετών, οι οποίοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμά τους με μια εικόνα.
  • Student Focus, για τους φοιτητές/ σπουδαστές φωτογραφίας.

Για τους φοιτητές ξεκίνησε φέτος ένα νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης, με 7000$ για συγκρότηση φωτογραφικών projects και με 3.500$ προκειμένου οι σπουδαστές να έρθουν σε επαφή με μια επιλεγμένη φωτογραφική επιτροπή.

Πώς αλλάζει η ζωή των νικητών;

Η απόφαση για την παραπάνω επιχορήγηση έγινε με αφορμή τις ιδέες και την προσπάθεια νικητών των περασμένων ετών, οι οποίοι υλοποίησαν τα σχέδιά τους με μεγάλη επιτυχία και κατόπιν του διαγωνισμού.

Ας δούμε τις ιστορίες τους:

  1. Edgar Martins: Ο φωτογράφος από την Πορτογαλία, ο οποίος μεγάλωσε στην Κίνα και έκανε το μεταπτυχιακό του στο Λονδίνο, κέρδισε στον διαγωνισμό το 2009 και το 2018. Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό, όχι μόνο προώθησε τη δουλειά του, όπως δηλώνει, αλλά παρακίνησε και μεγάλους συλλέκτες και ονόματα του χώρου να ενδιαφερθούν για τις φωτογραφίες του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Σταματία Καλλιβωκά,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr