Δεύτερο Σεμινάριο του Believe in You – Κατακτώντας την ευτυχία!

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη

Influence:

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα καλωσόρισε το κοινό του το Believe in You, στο σεμινάριο με τίτλο “Κατακτώντας την ευτυχία”, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις εκδόσεις “Μεταίχμιο”, στα πλαίσια του νέου κύκλου σεμιναρίων του.

Η εισηγήτρια, Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης και ιδρύτρια του Believe in You, συστήθηκε ξανά με χαμόγελο στους παρευρισκόμενους και τους κάλεσε σε ένα τρίωρο ταξίδι με προορισμό την ευτυχία. Τόνισε ότι τα τρία σεμινάρια του συγκεκριμένου κύκλου είναι αυτοτελή, αλλά υποσχέθηκε στο κοινό πως κατα τη διάρκεια του σεμιναρίου θα καταλάβει ότι στην πραγματικότητα αλληλοσυνδέονται. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη, αφού η αίθουσα του σεμιναρίου στον Πολυχώρο “Μεταίχμιο” γέμισε με ανθρώπους κάθε ηλικίας που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους και να μάθουν τα μυστικά της ευτυχίας.

Η θεματική του σεμιναρίου, βασίστηκε στο βιβλίο “Ξαναστέκομαι στα πόδια μου, της ελληνίδας συγγραφέως, Καλλιόπης Εμμανουηλίδου, το οποίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την εισηγήτρια. Βασικός στόχος του σεμιναρίου, ήταν να εξηγήσει στους παρευρισκόμενους, ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται από εξωτερικούς παράγοντες, αλλά αποκλειστικά και μόνο από τον εαυτό μας. Είναι τελικά μια ικανότητα, την οποία μπορούμε να χτίσουμε όλοι ανεξαιρέτως, αρκεί να το αποφασίσουμε.

Η εισηγήτρια ξεκίνησε παρουσιάζοντας τα τέσσερα κλειδιά μιας καλής ζωής και εξηγήσε κάθε ένα από αυτά ξεχωριστά. Το feedback από το κοινό ήταν εμφανές από την πρώτη στιγμή, αφού έσπευσε να απαντήσει σε ερωτήσεις, να σχολιάσει, να εκφράσει την άποψή του και το σημαντικότερο, να διηγηθεί μια δική του προσωπική ιστορία, χωρίς ντροπή και με θάρρος. Οι παρευρισκόμενοι αισθάνθηκαν αμέσως άνετα να μοιραστούν με τους υπολοίπους τις εμπειρίες τους και το σεμινάριο έγινε κατ’αυτό τον τρόπο μια διαδικασία διαδραστική. Στη συνέχεια, η δομή του ακολούθησε τα εξής θέματα:

  • Τί είναι η ευτυχία;

  • Είναι η ευτυχία επιλογή;

  • Τα συστατικά της ευτυχίας

  • Εμπόδια και λάθη

  • Διαλέγω τη δική μου ευτυχία

  • Τί κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

  • Πρακτικές συμβουλές

  • Ασκήσεις

Έτσι, η εισηγήτρια, με τη βοήθεια αποφθεγμάτων σημαντικών ανθρώπων από τη διεθνή ιστορία, όρισε την ευτυχία, ενώ στη συνέχεια προχώρησε σε πιο συγκεκριμένα ζητήματά της, όπως η προσωπική ευτυχία του καθενός, τα λάθη του, δίνοντας ταυτόχρονα συμβουλές και εργαλεία για την κατάκτησή της. Το κοινό είχε επίσης την ευκαιρία να αποκτήσει στα χέρια του καθημερινές, πρακτικές ασκήσεις, προκειμένου να βελτιώσει τη ζωή του. Η εισηγήτρια δεσμεύτηκε, πως οι συγκεκριμένες ασκήσεις μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας, δίνοντας έτσι το σωστό ερέθισμα στον καθένα να τις βάλει στην καθημερινότητά του.

Με υπομονή και αγάπη για αυτό που κάνει, η Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, έλυσε όλες τις απορίες των παρευρισκόμενων και τους έδωσε το έναυσμα για να δουν τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία που μέχρι τώρα δεν είχαν τολμήσει να φανταστούν. Στο τέλος, πρότεινε ταινίες οι οποίες προβάλλουν την θετική σκέψη και δίνουν έμπνευση για αλλαγή στη ζωή, ενώ επιφύλασσε και μια ευχάριστη έκπληξη. Για φινάλε, θέλησε να δώσει μια μουσική νότα με το τραγούδι του Frank Sinatra, My Way, το οποίο τόσο απλά, συνοψίζει όλα όσα συζητήθηκαν νωρίτερα στο σεμινάριο.

Η μέρα έφτασε στο τέλος της, και ακόμη και οι πιο δύσπιστοι, έφυγαν από την αίθουσα με χαμόγελο και έδωσαν ραντεβού για το επόμενο και τελευταίο σεμινάριο του κύκλου, με τίτλο “Πώς να αντιμετωπίζουμε με χιούμορ τη ζωή”, την ερχόμενη Τρίτη 3/10 στις 18.00 στον Πολυχώρο Μεταίχμιο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον κύκλο σεμιναρίων:

http://www.flowmagazine.gr/believeinyouworkshops26

Συντάκτης: Γεωργία Περιμένη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.