26/07/2017

Σουφλέ σοκολάτας

Συντάκτης: Άννα Φρύνη, 15/11/2012

Σουφλέ σοκολάταςΣοκολάτα, αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Αυτή τη φορά τη συναντάμε σε μια πανεύκολη συνταγή για ένα σουφλέ που θα λιώνει στο στόμα και θα γλείφετε τα δάχτυλα σας. Κυριολεκτικά!

ΥΛΙΚΑ

6 αυγά

1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη

3 κουβερτούρες

1,5 φλυτζάνι Φαριναπ

250 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά (μπεν μαρί)
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη και το αλεύρι μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
  • Προσθέτουμε και την κουβερτούρα στο μίγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Βάζουμε το σουφλέ μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά.

Είτε σαν επιδόρπιο, είτε και σαν κυρίως πιάτο (!!!) το σουφλέ σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε. Εμπρός λοιπόν…


Share |