banner
31/07/2014

Μοσχάρι λεμονάτο

Μοσχάρι λεμονάτοΜια κλασική και διαχρονική συνταγή που έχει φανατικούς σε όλη την Ελλάδα το «λεμονάτο» αποτελεί μια σίγουρη λύση για κάθε τραπέζι με προσκεκλημένους των οποίων δεν γνωρίζετε τα γευστικά γούστα.

ΥΛΙΚΑ

- 1 κουταλιά της σούπας λάδι

- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

- 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα λεμονιού

- 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα ρίγανης

- 4 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα φιλέτο (χοντρές)

- μαύρο πιπέρι

- κομμάτια λεμονιού, για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βάζετε το λάδι και το βούτυρο σε τηγάνι, πάνω από μέτρια-δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, τα φύλλα της ρίγανης και τα σοτάρετε 3-4 λεπτά.
  • Βγάζετε το μίγμα λεμονιού και ρίγανης από το τηγάνι. Αυξάνετε τη θερμοκρασία.
  • Ρίχνετε στις μπριζόλες πιπέρι και τις βάζετε στο τηγάνι. Τις τηγανίζετε 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.
  • Βάζετε το μοσχάρι σε πιατέλα σερβιρίσματος, το ραντίζετε με το μίγμα του λεμονιού και της ρίγανης και το σερβίρετε με βρασμένα φασολάκια και με το υγρό από το τηγάνι.
  • Το γαρνίρετε με τα κομμάτια λεμονιού.

Share |