23/09/2017

Και άλλες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!

Και άλλες χρήσεις της μαγειρικής σόδας!Η μαγειρική σόδα δεν είναι μόνο για μαγειρική και καθάρισμα. Παράλληλα, είναι τόσο ευέλικτη που δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς. Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα, δοκιμάστε τις ακόλουθες εύκολες θεραπείες στο σπίτι  προκειμένου να αποκτήσετε ένα μαλακό δέρμα, λαμπερά μαλλιά και ξανθές ανταύγειες.

Απολέπιση

Δημιουργήστε ένα ήπιο απολεπιστικό αναμειγνύοντας 3 κουταλάκια μαγειρικής σόδας με νερό. Τρίψτε τους αγκώνες και τα γόνατά σας και αποκτήστε μια καλή αίσθηση. Χρησιμοποιήστε το σπιτικό scrub πριν από την ηλιοθεραπεία εξασφαλίζοντας ένα ομοιόμορφο μαύρισμα.

Ξανθές ανταύγειες

Παρόμοια με το ξίδι, η μαγειρική σόδα μπορεί να φωτίσει και να ξανθύνει το χρώμα των μαλλιών σας. Όταν πηγαίνετε στο ντους, απλώστε στα μαλλιά το προϊόν ομοιόμορφα σε όλα τα μαλλιά. Η πάστα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει να ξεβάψει τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο.

Απομακρύνει υπολείμματα προϊόντων

Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να απαλλαγείτε από υπολείμματα προϊόντων styling που καταβάλλουν τα μαλλιά, όπως λακ και ζελέ,  στραφείτε στη μαγειρική σόδα. Προς την κατεύθυνση αυτή, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού του προϊόντος στο σαμπουάν σας και με απαλό μασάζ τρίψτε τις ρίζες της κεφαλής σας.

Ηλιακό έγκαυμα

Ξεχάσατε να εφαρμόσετε το αντηλιακό σας, ενώ ήσασταν στην παραλία; Απαράδεκτο! Αναμείξτε 4 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα σε 1 λίτρο νερό, βρέξτε μια πετσέτα με το μείγμα και εφαρμόστε στο ηλιακό έγκαυμα. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να θεραπεύσετε κοινά εγκαύματα. Πράγματι, επιταχύνει την επούλωσή τους.


Share |