18/08/2017

Εύκολες ασκήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου, 15/06/2012

Εύκολες ασκήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδαςΊσως πρόκειται για το μεγαλύτερο εφιάλτη της γυναίκας το καλοκαίρι! Περίπου 8 στις 10 γυναίκες εμφανίζουν κυτταρίτιδα σε κάποιο σημείο του σώματός τους… Δεν εξαιρούνται οι άντρες. Η έλλειψη γυμναστικής, η κληρονομικότητα και η κακή διατροφή αποτελούν τις αιτίες της αύξησης του φαινομένου. Άλλωστε, το 70% της κυτταρίτιδας οφείλεται στον τρόπο ζωής μιας γυναίκας και μόλις το 30% είναι θέμα γενετικής… Όμως με ορισμένες συμβουλές διατροφής και ασκήσεων στο σπίτι και το γραφείο μπορείτε να πείτε «τέλος» στη χαλάρωση του σώματός σας!

Γενικές δραστηριότητες και θερμίδες

Ψάχνετε για καλές ασκήσεις για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα; Πολλές γυναίκες οδηγούνται προς δαπανηρές θεραπείες, όπως είναι η λιποαναρρόφηση. Ωστόσο, υπάρχουν καλές ασκήσεις που μπορούν να καταπολεμήσουν το πρόβλημα από το εσωτερικό του και να συσφίξουν το σώμα σας…

Τρέξιμο

Το τρέξιμο ασκεί έντονα τους μύες των ποδιών και κάνει πιο ισχυρή την καρδιά. Για μια πιο έντονη άσκηση,  τρέξτε σε μια διαδρομή με κλίση προς τα επάνω, η οποία μεγιστοποιεί την απώλεια λίπους. Χρησιμοποιείστε διαδρόμους και stairmaster ή κάντε τζόκινγκ για να κάψετε πάνω από 300 θερμίδες την ώρα.

Ποδηλασία

Η μέτρια ποδηλασία για μόλις 10 λεπτά μπορεί να κάψει 70 θερμίδες. Όσο περισσότερο βάρος έχετε, τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε. Το ποδήλατο είναι ιδανικό για τις γυναίκες που έχουν πιο αδύναμα γόνατα και αδύναμους αστραγάλους. Σε 30 μόλις  λεπτά ποδήλατο θα κάψετε έως 360 θερμίδες

Εύκολες ασκήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδαςΑσκήσεις κοιλιακών

Τα πόδια δεν είναι οι μόνες περιοχές όπου οι γυναίκες έχουν κυτταρίτιδα. Πολλές γυναίκες έχουν και στην κοιλιά! Οι ασκήσεις που στοχεύουν στη γυμναστική της κοιλιάς βοηθούν στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας και «χτίζοτν» τους μύες γύρω από το στομάχι. Παράλληλα, οι ασκήσεις με βάρη τονώνουν το σώμα, κάνοντας την λιγότερο ορατή. Για να ξεκινήσετε την προπόνηση με βάρη, φροντίστε να επικεντρωθείτε στις περιοχές που βρίσκεται η κυτταρίτιδα.

Pilates

Έχει αποδειχθεί ότι τα pilates μειώνουν την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Βοηθούν στην επιμήκυνση των μυών, και απομακρύνουν οριστικά την κυτταρίτιδα από το σώμα. Παράλληλα, μειώνουν το λίπος του σώματος και δημιουργούν ένα γερό και υγιές σώμα, καίγοντας 250 θερμίδες την ώρα.

Καθημερινό Πρόγραμμα για τέσσερις εβδομάδες

1η εβδομάδα: Περπατήστε κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) τουλάχιστον 2.5 χλμ με βιαστικό ρυθμό. Κάντε μικρά σπριντ για 30 δευτερόλεπτα έως ένα λεπτό και ύστερα επιβραδύνετε για λίγο διάστημα. Επαναλάβετε τη διαδικασία. Προχωρήστε σε ορισμένες διατάσεις με επαναλήψεις από πέντε έως είκοσι φορές.

 2η εβδομάδα: Κάθε ημέρα εκτός από Δευτέρα, περπατήσετε 4 χλμ με έντονους ρυθμούς κάθε 30 δευτερόλεπτα. Μετά από κάθε βόλτα εκτελέστε πέντε επαναλήψεις ασκήσεων των μηρών και οκτώ επαναλήψεις διατάσεων για τα πόδια και την κυτταρίτιδα.

3η εβδομάδα: Περπατήστε τουλάχιστον 4 χλμ την Τετάρτη, την Πέμπτη και το Σάββατο. και 5 χλμ την Τρίτη. Την Παρασκευή περπατήστε 2,5 χλμ σε ανηφορικό δρόμο και την Κυριακή κάντε μια βόλτα 5 χλμ. Μετά από κάθε περίπατο, κάντε ασκήσεις για τους μηρούς και τουλάχιστον 10 επαναλήψεις ασκήσεων στο κάθε πόδι.

Εύκολες ασκήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας4η εβδομάδα: Περπατήστε τουλάχιστον 5 χλμ την Τετάρτη, την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο. Την Τρίτη δοκιμάστε να προπονηθείτε για 6 χλμ και την Κυριακή για 7 χλμ. Όσον αφορά τις διατάσεις κατά της κυτταρίτιδας προχωρήστε σε 15 επαναλήψεις στο κάθε πόδι.

 

Top Συμβουλές κατά της κυτταρίτιδας

Η μείωση της πρόσληψης των θερμίδων δεν αποτελεί μια απλή υπόθεση… αλλά οι δοκιμασμένες συμβουλές μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη…

-Να ζυγίζεστε κάθε εβδομάδα, ώστε να γνωρίζετε πότε χάνετε θερμίδες.

-Να τρώτε μόνο όταν είστε πεινασμένοι και να μην είστε λαίμαργοι.

-Να πίνετε άφθονο νερό, ώστε να ενυδατώνετε διαρκώς το σώμα σας. Άλλωστε, το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθάνεστε ικανοποιημένοι και χορτάτοι.

-Όταν θέλετε να φάτε είναι προτιμότερο να κάθεστε και να απολαμβάνετε το φαγητό.

-Επισκεφτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα. Ποτέ μην τρώτε λιγότερες από 1.500 θερμίδες την ημέρα, χωρίς να παρακολουθείστε από γιατρό.

-Παρατηρήστε τις ετικέτες των τροφίμων με προσοχή.

Ασκήσεις γυμναστικής για σύσφιξη!

Οι ασκήσεις στο σπίτι

Εύκολες ασκήσεις για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδαςΓια τους μηρούς: Σταθείτε όρθιες και κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός. Κατεβείτε αργά και μείνετε για 1-2 δευτερόλεπτά. Κάντε 8-12 επαναλήψεις για κάθε πόδι.

Για τους γλουτούς: Ξαπλώστε στο πλάι και σηκώστε πάνω πόδι αργά, κρατήστε το εκεί για 2 δευτ. και κατεβάστε το αργά. Κάντε 12-15 επαναλήψεις. Αργότερα, στηριχτείτε στα τέσσερα και σηκώστε τεντωμένο το ένα σας πόδι μέχρι την οριζόντια θέση. Kρατηθείτε εκεί για 1-2 δευτ. και κατεβάστε αργά.

Οι ασκήσεις στο γραφείο

Για σφιχτά πόδια: Σταθείτε σε έναν τοίχο με την πλάτη προς αυτόν και λυγίστε τα γόνατά σας. Ανασηκώστε και τεντώστε μπροστά το ένα πόδι κρατώντας τεντωμένο. Επαναλάβατε 15 φορές στο κάθε πόδι. Αργότερα, σταθείτε όρθιες με τα πόδια ανοιχτά και την πλάτη σας ίσια. Λυγίστε ελαφρώς τα γόνατα.

Για ανόρθωση γλουτών: Σταθείτε σε έναν τοίχο με την πλάτη και ακουμπήστε το επάνω μέρος της πλάτης σας χωρίς να στηρίζετε τα χέρια σας αυτόν. Λυγίστε τα γόνατα, κατεβείτε προς τα κάτω και μείνετε για 15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβατε 15 φορές. Αργότερα, πάρτε την καρέκλα και ρίξτε το βάρος σας στηριζόμενη με τα χέρια σας πάνω της. Λυγίστε το ένα πόδι μπροστά και ανασηκώστε το άλλο σπρώχνοντας προς τα πίσω.


Share |