24/09/2017

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Καλοκαιρινά μαθήματα στη Θεσσαλονίκη!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου, 20/04/2013

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Καλοκαιρινά μαθήματα στη Θεσσαλονίκη!Έρχονται συνολικά δυο “Summer Schools” από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος… στη Θεσσαλονίκη από την 1 έως τις 12 Ιουλίου 2013. Το αντικείμενο των μαθημάτων, που θα διδαχθούν στην αγγλική γλώσσα, δεν είναι άλλο από τον ««Εθνικισμό, θρησκεία και βία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη» και την «Αρχαία τεχνολογία και τέχνες». Προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και απόφοιτοι… ενωθείτε και απολαύστε μαθήματα 6 ωρών ημερησίως από Δευτέρα έως και Παρασκευή!

 Στο πρώτο πρόγραμμα, οι σπουδαστές θα μελετήσουν το ζήτημα της βίας στη σημερινή εποχή για δυο εβδομάδες και θα επισκεφτούν μουσεία της Μακεδονίας, που έχουν αφιερωθεί στη «μάστιγα» της εποχής. Τα μαθήματα θα γίνουν με τη βοήθεια του Πανεπιστημίου του Καρόλου της Πράγας, του Peace Research Institute Oslo (PRIO) της Κύπρου και του LSEE, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν φοιτητές και απόφοιτοι των παρακάτω σχολών: Πολιτικής Επιστήμης, Ιστορίας, Ανθρωπολογίας, Διεθνών Σχέσεων, Διεθνούς Δικαίου, Δημοσιογραφίας και άλλων παρόμοιων τομέων. Το κόστος φτάνει τα 550 ευρώ, ενώ μερικοί θα έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν και υποτροφίες…

Διεθνές Πανεπιστήμιο: Καλοκαιρινά μαθήματα στη Θεσσαλονίκη!Παράλληλα, το δεύτερο “Summer School”, το οποίο επικεντρώνεται στην «Αρχαία τεχνολογία και τις τέχνες», θα αναδείξει στους σπουδαστές τα τεχνολογικά «θαύματα» των αρχαίων πολιτισμών, και κυρίως των Αρχαίων Ελλήνων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές ή απόφοιτους των σχολών Αρχαιολογίας, Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής, Μουσειολογίας, Συντήρησης, Τουριστικής Αξιοποίησης, Πολιτικών και Θετικών Επιστήμων. Ωστόσο, θα μπορεί να συμμετάσχει και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την Αρχαία Ελλάδα. Την τρίτη εβδομάδα, όσοι επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην εκπαίδευση πάνω στην ανασκαφή σε κοντινή περιοχή ή στο εργαστήριο, πληρώνοντας έξτρα 135€. Γενικά, τα δίδακτρα του προγράμματος για τις δυο εβδομάδες ανέρχονται στα 665€.

Στο τέλος των “Summer Schools” θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης και στους 35 συμμετέχοντες στο κάθε πρόγραμμα. Κάθε ενδιαφερόμενος πρέπει να καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού του, όπως και τη διαμονή, επιλέγοντας δωμάτια που ξεκινούν από το συνολικό ποσό των 100 ευρώ για δυο εβδομάδες. Όσοι εγγραφούν μέχρι τις 30 Απριλίου 2013, θα έχουν έκπτωση 10%, ενώ όσοι, είτε είναι  απόφοιτοι του ΔΙ.ΠΑ.Ε., είτε σκοπεύουν να σπουδάσουν εκεί την επόμενη χρονιά θα λάβουν σημαντική έκπτωση στα θερινά μαθήματα.

*Για να δηλώσετε συμμετοχή, συμπληρώστε online τη φόρμα αίτησης και στείλτε ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα στο k.karaiskou@ihu.edu.gr, μαζί με τα αντίγραφα του πτυχίου σας, τη συστατική επιστολή και τα πιθανά πιστοποιητικά της επαγγελματικής εμπειρίας σας. Τα αποτελέσματα θα σας σταλούν μέσα στις επόμενες 10 εργάσιμες ημέρες.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδα πατήστε εδώ


Share |