Αρνάκι με κρασί, μουστάρδα και γούστερ σος

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Είναι δύσκολο τις καθημερινές να φτιάξεις ένα φαγητό που θέλει το χρόνο του! Τις Κυριακές που όλη η οικογένεια είναι σπίτι φτιάξτε ένα ξεχωριστό φαγητό, αρνάκι στο φούρνο με την πικάντικη γεύση της μουστάρδας μαζί με κρασί και γούστερ σος!

Υλικά για 4-5 άτομα

1 αρνίσιο μπούτι κομμένο σε μερίδες

5-6 κ. σ. βούτυρο

1 κ. σ. μουστάρδα

1 κ. σ. γούστερ σος

2-3 σ. σκόρδο ολόκληρες

1 κρεμμύδι ολόκληρο καθαρισμένο, πάνω στο οποίο έχετε καρφώσει 1 γαρίφαλο

1 φλ. κρασί λευκό αρετσίνωτο

Aλάτι

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Πλένετε και στεγνώνετε το κρέας.
  • Ζεσταίνετε το βούτυρο και ροδίζετε τις μερίδες του αρνιού, αφού τις αλατοπιπερώσετε.
  • Προσθέτετε τις σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, και το κρεμμύδι.
  • Σβήνετε με το κρασί και τη γούστερ σος, συμπληρώνετε λίγο ζεστό νερό και σιγοβράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά (περίπου 40′).
  • Στο τέλος ρίχνετε τη μουστάρδα, ανακατεύετε τη σάλτσα και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια-δυο βράσεις.
  • Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…