Απλές οδηγίες για να θρέψετε το σώμα σας

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Η ισορροπημένη Διατροφή δεν είναι κάτι μαγικό ή άπιαστο. Είναι η απλή καθημερινή εφαρμογή μικρών κανόνων, που κατακτώνται σιγά σιγά και γίνονται μέρος της ημερήσιας ρουτίνας μας. Δοκιμάστε να αποκτάτε μία καλή διατροφική συνήθεια την εβδομάδα και να αποβάλλετε μια κακή με την ίδια συχνότητα. Σκεφτείτε πόσα βήματα μπορείτε να κάνετε μέσα σε διάστημα ενός μόλις μήνα; Αν θέλετε να κάνετε κάποια πρώτα βήματα, ξεκινήστε με αυτά:

1. Απολαύστε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων για άμεση κυτταρική διατροφή. Θα νιώσετε αμέσως τη διαφορά, αφού το σώμα σας δεν χρειάζεται να κουραστεί πολύ για να εκμεταλλευτείτε τα θρεπτικά συστατικά. Σήμερα δοκιμάστε χυμό από ρόδι, πορτοκάλι και grape fruit.

Καταναλώστε πράσινα τρόφιμα. Όλα τα λαχανικά της Άνοιξης ωμά ή βρασμένα είναι ιδανικά.

3. Επιτρέψτε ένα κομμάτι από κάποιο αγαπημένο σας φαγητό. Για μένα ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα είναι η καλύτερη επιλογή. Προσοχή!! Πρέπει να ξέρετε που να σταματήσετε.

4. Επιπλέον σταματήστε να νιώθετε ένοχοι αν κάνετε κάποια παρασπονδία στο φαγητό. Δημιουργείτε αρνητική χημεία στο σώμα σας και έχει πραγματικά αρνητικά αποτελέσματα. 

Καλή Αρχή!

https://nutriwise.blogspot.gr/

Φανή Μπακαλιού, MSc Διατροφολόγος

Ατομικά Προγράμματα Διατροφής               

τηλ.2310 218989

κιν. 6932 881133  

Facebook: Φανή Μπακαλιού Personal Nutrition Counseling

Συντάκτης: Φανή Μπακαλιού, Διατροφολόγος

Εκπαιδευτικός – Διατροφολόγος με σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού…