Αντιοξειδωτικά και διατροφή

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή

Influence:

Η καλύτερη αντιγηραντική διατροφή είναι αυτή που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι φτωχή σε ζάχαρη, λίπος, τεχνητά συστατικά και άλλα πρόσθετα τροφίμων. Μια συνηθισμένη μέθοδος για να σταματήσετε τη διαδικασία της γήρανσης είναι ο περιορισμός των θερμίδων.

Συμπληρώματα διατροφής

Μία από τις καλύτερες συμβουλές αντιγήρανσης είναι η χρήση βιταμινών και μετάλλων σε μορφή συμπληρωμάτων. Μια πολυβιταμίνη δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια φτωχή διατροφή, αλλά μπορεί να είναι μια αξιοσημείωτη συνεισφορά στην βελτίωσή της.

Αντιοξειδωτικά

Τα αντιοξειδωτικά είναι θρεπτικά στοιχεία που προστατεύουν τα κύτταρά σας από την οξείδωση. Η οξείδωση προκαλεί τη γήρανση των κυττάρων. Ειδικότερα, αυτός ο εκφυλισμός της κατάστασης των κυττάρων προκαλεί τη γήρανση και επομένως τα αντιοξειδωτικά είναι  ιδιαίτερα σημαντικά ως θεραπεία κατά της γήρανσης. Μερικά από τα καλύτερα αντιοξειδωτικά είναι οι βιταμίνες C και E η βήτα-καροτίνη, η άλφα-καροτίνη, το σελήνιο, το συνένζυμο Q10 και το φλαβονοειδή. Αυτά περιέχονται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα διατροφής και είναι διαθέσιμα σε μορφή βιταμινούχων συμπληρωμάτων.

Οι ειδικοί λένε ότι ο καλύτερος τρόπος για όμορφη γήρανση βρίσκεται στο μανάβικο: στα φρούτα, στα λαχανικά, στο πράσινο τσάι και σε πολλά άλλα χρήσιμα τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και άλλα συστατικά που εμποδίζουν την γήρανση.

Πολλές μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ότι η υγιεινή διατροφή συνδέεται άμεσα  με την πρόληψη της γήρανσης και των χρόνιων ασθενειών. Ο υγιεινός τρόπος ζωής που συμπεριλαμβάνει σωματική δραστηριότητα, επαρκή ανάπαυση, διακοπή του καπνίσματος και μια διατροφή που αποτελείται από υγιεινά τρόφιμα και ποτά, μπορεί να είναι η καλύτερη άμυνα ενάντια στη γήρανση.

Η σωστή διατροφή είναι απαραίτητη για να εμποδίσουμε την γήρανση και τις ασθένειες  που συνδέονται με αυτή και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε αυτό…… τόσο το καλύτερο!!!

Συντάκτης: Σπυριδούλα Τσομή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr