Ανανεώστε το δωμάτιό σας με ελάχιστα χρήματα!

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Πόσο αγαπάτε το σπίτι σας; Όλοι θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό και όμορφο σπίτι αλλά όλοι έχουμε και παράπονα. Το μπάνιο είναι πολύ μικρό, δεν έχουμε όσο αποθηκευτικό χώρο θα θέλαμε, δεν είναι πολύ φωτεινό, δεν μας αρέσει η διαρρύθμισή του και η λίστα συνεχίζεται. Υπάρχουν και οι τυχεροί που είναι ικανοποιημένοι με το σπίτι τους αλλά χρειάζονται μια ανανέωση, μια αλλαγή στην διακόσμηση. Μερικές φορές κάτι μικρό, μια μικρή αλλαγή μπορεί να ανανεώσει το χώρο μας και να μας αλλάξει τη διάθεση. Δεν θα χρειαστεί να γκρεμίσετε κανένα τοίχο. Δεν θα ξοδέψετε σχεδόν καθόλου χρήματα και θα ανανεώσετε το χώρο σας πιο εύκολα απ’ ότι φαντάζεστε.

Ξεκινήστε με το να αλλάξετε θέση όλα τα διακοσμητικά. Μετακινήστε τα όλα, εκτός από τα έπιπλα, τις κουρτίνες και τα χαλιά. Συγκεντρώστε τα όλα σε ένα μέρος και δείτε το χώρο με καθαρά μάτια, τι χρειάζεστε, τι ταιριάζει, με τι θα είστε περισσότερο ικανοποιημένοι.

Ρίξτε μια ματιά στα έπιπλά σας. Τι αλλαγές θα μπορούσατε να κάνετε; Αν μπορείτε να τα μετακινήσετε και να διαμορφώσετε το χώρο σας, κάντε το. Αν δεν έχετε αλλάξει ποτέ τη διαρρύθμιση των επίπλων σας, θα εκπλαγείτε με την αλλαγή.

Ξεκαθαρίστε τα πράγματά σας. Ίσως υπάρχουν πολλά αντικείμενα στο χώρο σας που δεν χρησιμοποιείτε ή δεν τα χρειάζεστε πια. Κρατήστε όσα θέλετε και σας είναι χρήσιμα. Τα υπόλοιπα καλό θα ήταν να τα τακτοποιήσετε σε μια ντουλάπα ή στην αποθήκη ώστε να μην αποσπούν την προσοχή σας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε διακοσμητικά, πίνακες, φωτογραφίες, λάμπες από δωμάτιο σε δωμάτιο. Στην βιβλιοθήκη σας, μπορείτε σε ένα ράφι να τοποθετήσετε ταξιδιωτικά βιβλία και μαζί με τα ενθύμια από τα ταξίδια σας. Αν έχετε κάποια συλλογή διάσπαρτη στο σπίτι, συγκεντρώστε την και τακτοποιήστε την σε ένα σημείο.

Ζωγραφίστε κάτι. Με σπρέι ή μπογιά. Ένα βάζο, ένα γυάλινο μπουκάλι, μια κορνίζα ή ένα κάδρο. Και φυσικά προσθέστε το πράσινο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου δίνουν μια ιδιαίτερη πνοή.

Προσπαθήστε να προσθέσετε κάποιο νόημα στο χώρο σας. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας. Με ποια αντικείμενα θα μπορούσατε να πείτε μια ιστορία; Ένα αντικείμενο, που όταν το βλέπετε θα μπορείτε να διηγηθείτε μια ιστορία, θα δώσει ψυχή στο χώρο σας.

Και μην ξεχνάτε, τα κεριά! Κάνουν ένα χώρο πιο ζεστό.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.