Ανακούφιση από τη φαγούρα και την ερυθρότητα

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Influence:

Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι που μπορούν να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τον κνησμό. Η φαγούρα και το ερεθισμένο δέρμα δεν είναι και εύκολο ώστε να το ξεπεράσετε στιγμιαία και να σταματήσετε το ξύσιμο. Ωστόσο, τα παρακάτω φυσικά προϊόντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση μιας ποικιλίας δερματικών παθήσεων: εξανθήματα, κισσός δηλητηρίασης, έκζεμα και άλλα προβλήματα που προκαλούν φαγούρα.

Μηλόξυδο

Το Μηλόξυδο είναι ένας αποτελεσματικός αντισηπτικός, αντιμυκητιασικός και αντιβακτηριακός παράγοντας που ανακουφίζει από τον κνησμό, ειδικά τον κνησμό που σχετίζεται με το ξηρό δέρμα (για παράδειγμα, ηλιακά εγκαύματα και πιτυρίδα).

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Απλώς βάλτε μερικές σταγόνες σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή σε ένα πινέλο και βυθίστε το στην πληγείσα περιοχή. Χρησιμοποιήστε το ακατέργαστο, βιολογικό, μη φιλτραρισμένο ξύδι μήλου, που επιπλέει στον πυθμένα της φιάλης και περιέχει ακατέργαστα ένζυμα και ευεργετικά βακτήρια.

Μέντα

Η μέντα είναι ιδανική για τσιμπήματα και κνησμό, καθώς προσφέρει μια αίσθηση ψύξης που θα σας προσφέρει ευπρόσδεκτη ανακούφιση.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Ο ταχύτερος και ευκολότερος τρόπος είναι να συνθλίψετε τα φύλλα και να τρίψετε την μέντα απευθείας πάνω στο δέρμα. Θα μπορούσατε ακόμη και να παγώσετε τα θρυμματισμένα φύλλα μέντας σε κύβους πάγου, καθώς το κρύο των παγοκύβων συμβάλλει επίσης στο μούδιασμα της πληγείσας περιοχής και στη μείωση του πρηξίματος και της φλεγμονής. Χρησιμοποιείτε πάντα καθαρό, φιλτραρισμένο νερό.

Φρέσκα φύλλα βασιλικού

Τα φύλλα του βασιλικού περιέχουν ιδιότητες που σε βοηθάνε στην φαγούρα, ονομάζονται καμφορά και θυμόλη. Επιπλέον, το τρίψιμο του φύλλου πάνω στο δέρμα ικανοποιεί την καταναγκαστική επιθυμία για ξύσιμο.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Συνθλίψτε τα φύλλα και τρίψτε απευθείας επάνω στο δέρμα.

Αλόη Βέρα

Η αλόη είναι πιθανότατα πιο γνωστή για την ικανότητά της να θεραπεύει τα ηλιακά εγκαύματα, αλλά είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστη καθώς καταπραΰνει το δέρμα και ανακουφίζει το οίδημα και τον ερεθισμό.
Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Σπάστε ένα φύλλο από το φυτό και κόψτε το ανοιχτό κατά μήκος από πάνω προς τα κάτω με ένα μαχαίρι. Βγάλτε το πηχτό τζελ στο εσωτερικό και τρίψτε το απευθείας πάνω στο ερεθισμένο δέρμα. Εάν μείνει υπόλοιπο, μπορείτε να το διατηρήσετε στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για μια εβδομάδα.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr