Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τη μούχλα από το πλυντήριο ρούχων με φυσικό τρόπο

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου

Πλέον χρησιμοποιούμε το πλυντήριο ρούχων ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρική συσκευή. Ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, με το χρόνο προκαλείται φθορά στο εσωτερικό του δημιουργώντας μούχλα. Δεν είναι δυνατό να αγοράζουμε πλυντήριο ρούχων κάθε τρία χρόνια ούτε να πλένουμε τα ρούχα μας σε ένα πλυντήριο με μούχλα. Μπορούμε όμως να απαλλαγούμε από τη αυτή καθαρίζοντάς το με απλό και φυσικό τρόπο. Για να δούμε…

Τί είναι η μούχλα;

Η μούχλα είναι ένα είδος μύκητα που δημιουργείται σε υγρό και σκοτεινό περιβάλλον. Παρόλο που αναπτύσσεται κυρίως σε υγρό περιβάλλον μπορεί να επιβιώσει και σε ξηρό, αν και δεν είναι σε θέση να αναπτυχθεί. Αναπτύσσεται λοιπόν μέσα στο πλυντήριο ρούχων χωρίς να βλάπτει την εμφάνιση των ρούχων σας αλλά προκαλώντας έντονες, απωθητικές μυρωδιές και σε κάποιες περιπτώσεις και μολύνσεις.

Η μούχλα δημιουργείται λοιπόν από το νερό και το απορρυπαντικό που χρησιμοποιούμε στο πλυντήριο ρούχων. Το μίγμα αυτό σε συνδυασμό με την υγρασία που υπάρχει είναι ιδανικό για να αναπτυχθεί ο μύκητας. Είναι σκούρο πράσινο χρώμα και είναι εύκολο να την αναγνωρίσουμε.

Στην καθημερινότητά μας χρησιμοποιούμε ήδη πολλά καθαριστικά προϊόντα τα οποία έχουν σκληρές χημικές ουσίες και υψηλές τιμές. Για να καθαρίσετε το πλυντήριο ρούχων σας, όμως πέρα από τα προϊόντα του εμπορίου, υπάρχουν και φυσικές λύσεις.

Μια φυσική εναλλακτική λύση

Για να καθαρίσετε λοιπόν το πλυντήριο σας, μέσα και έξω, και να αφαιρέσετε τη μούχλα δοκιμάστε την παρακάτω φυσική συνταγή:

Μισό φλυτζάνι χυμό λεμονιού

Τρία λίτρα νερού

Ένα φλιτζάνι υπεροξείδιο υδρογόνου

Ένα μπουκάλι ψεκασμού

  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά και βάλτε τε στο μπουκάλι ψεκασμού και βεβαιωθείτε ότι το έχετε σφίξει καλά.
  • Μην ξεχάσετε να φορέσετε γάντια και μια μάσκα στο πρόσωπο για να αποφύγετε την εισπνοή των δυσάρεστων μυρωδιών.
  • Ψεκάστε όλες τις επιφάνειες που έχουν μούχλα.
  • Περιμένετε για πέντε λεπτά και σκουπίστε με ένα υγρό πανί.
  • Στην συνέχεια, ρίξτε το μίγμα στην υποδοχή του απορρυπαντικού και βάλτε το σε ένα κύκλο πλυσίματος με ζεστό νερό για βαθύ καθαρισμό.

Συντάκτης: Ελισάβετ Παπούλιου,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.