Ταινίες τρόμου βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Ταινίες τρόμου βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

Υπάρχουν νύχτες που το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να φωνάξουμε τους φίλους μας να «αράξουμε» στο σαλόνι και να παρακολουθήσουμε μια ταινία τρόμου. Πόσο μάλλον ταινίες θρίλερ που βασίστηκαν σε αληθινά γεγονότα, διότι η περιέργεια μερικές φορές μας ξεπερνάει. Ας δούμε λοιπόν κάποιες ταινίες που μας τρόμαξαν όταν τις παρακολουθήσαμε, αλλά και αργότερα στον ύπνο μας.

The Exorcist κινηματογραφική ταινία του 1973.

Υπόθεση ταινίας: Εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα του William Peter Blatty, αφορά την κατάληψη ενός κοριτσιού από δαιμονικό πνεύμα και τις απεγνωσμένες προσπάθειες της μητέρας για να την σώσει μέσω εξορκισμού.

Αληθινή ιστορία: Το μυθιστόρημα είναι εμπνευσμένο από πραγματικό εξορκισμό ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ το 1949.  Βασίζεται στην ζωή ενός αγοριού που λέγεται Roland Doe, που είχε καταληφθεί από δαίμονες.

The Amityville Horror ταινία του 2005.

Υπόθεση ταινίας: Οι νεόνυμφοι τρομοκρατούνται από δαιμονικές δυνάμεις μετά τη μετακίνηση σε ένα μεγάλο σπίτι σε μια περιοχή όπου έλαβε χώρα μια αποτρόπαια μαζική δολοφονία ένα χρόνο πριν.

Αληθινή ιστορία: Μια υπόθεση που ερευνήθηκε από τους ερευνητές Ed και Lorraine Warren, σχετικά με τις εμπειρίες της πραγματικής οικογένειας Lutz.

The girl next door ταινία του 2007.

Υπόθεση ταινίας: H Meg και η Σούζαν χάνουν τους γονείς τους και η κηδεμονία περνά στην θεία τους. Η ταινία ακολουθεί την κακοποίηση και τα βασανιστήρια που υφίστανται από αυτή.

Αληθινή ιστορία: αυτή η ταινία είναι βασισμένη σε ένα από τα πιο φοβερά εγκλήματα της Ιντιάνας. Η Sylvia Likens βασανίστηκε και τελικά σκοτώθηκε από την Gertude Baniszewski το 1965.

Ταινίες τρόμου βασισμένες σε αληθινές ιστορίες

The conjuring ταινία του 2013.

Υπόθεση ταινίας: Ο Εντ και η Λορέιν Γουόρεν βοηθούν μια επταμελή οικογένεια να αντιμετωπίσει τα μεταφυσικά φαινόμενα που συμβαίνουν στην απομονωμένη έπαυλή της και οφείλονται σε μια πανίσχυρη δαιμονική οντότητα.

Αληθινή ιστορία: ο Εντ και η Λορέιν είναι πραγματικοί ερευνητές παραφυσικών πνευμάτων που ισχυρίζονται πως αυτή η υπόθεση ήταν εξαιρετικά δύσκολη για να την αντιμετωπίσουν. Η οικογένεια Perron είχε στοιχειωθεί στο νέο τους σπίτι από την κακόβουλη μάγισσα Sheran, που είχε ζήσει εκεί τον 19ο αιώνα.

The exorcism of Emily Rose ταινία του 2005.

Υπόθεση ταινίας: Τα συμπτώματα επιληψίας της Έμιλι θα οδηγήσουν μία ομάδα ιερέων στην πεποίθηση ότι βρίσκεται υπό κατοχή δαιμονικών στοιχείων. Της διακόπτουν τα φάρμακα και επιδίδονται σε σειρά εξορκισμών όπου στο τέλος η Έμιλι πεθαίνει.

Αληθινή ιστορία: Αυτή η ταινία βασίζεται στην ζωή της 16χρονης γερμανίδας Anneliese Michel, η οποία είχε καταληφθεί από δαίμονες τόσο ισχυρούς, που ο εξορκισμός της πήρε σχεδόν ένα χρόνο για να επιτευχθεί. Από τις πιο διάσημες ταινίες εξορκισμού και από τις πιο αληθινές.

 

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr