Βιβλία για έρωτες

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη

Οι καλοκαιρινοί μήνες ξυπνάνε τη διάθεση μας για ρομαντικές ιστορίες αγάπης. Βιβλία που περιγράφουν αληθινούς, ανεκπλήρωτους, δυνατούς έρωτες, ίσως είναι και η καλύτερη συντροφιά για την παραλία ή τις ζεστές βραδιές.

 

Οι σελίδες της ζωής μας (The Notebook)

Συγγραφέας: Nicholas Sparks

Εκδόσεις: Λιβάνης

 

Σ’ ένα γεροκομείο ένας ηλικιωμένος κύριος, διηγείται σε μια άλλη ηλικιωμένη κυρία που πάσχει από απώλεια μνήμης, μια ιστορία αγάπης μέσα απ’ τις σελίδες ενός βιβλίου. Είναι η ιστορία της Allie, κόρη αριστοκρατικής οικογένειας που γνωρίζεται κι ερωτεύεται με τον Noah που είναι εργάτης στα ορυχεία στη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών. Οι γονείς της αντιτίθενται σ’ αυτή τη σχέση κι έπειτα από τη σχετική του πίεση φεύγουν για τη Νέα Υόρκη. Η Allie κι ο Noah, έχοντας πάρει πλέον ξεχωριστούς δρόμους, πρέπει να πάρουν αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον τους. Οι Σελίδες της Ζωής μας είναι ένα τρυφερό μυθιστόρημα που καταδεικνύει όχι μόνο τη δύναμη της αγάπης, με την οποία μπορούν να ξεπεραστούν πολλές αντιξοότητες, αλλά και πόσο αυτό το βαθύ συναίσθημα, μας στηρίζει στη δύση της ζωής μας.

 

Περηφάνια και Προκατάληψη (Pride and Prejudice)

Συγγραφέας: Jane Austen

Εκδόσεις: Πατάκη

Στην επαρχιακή Βικτοριανή Αγγλία του 19ου αιώνα, η ζωή της Elizabeth Bennet και των τεσσάρων ανύπαντρων αδερφών της αναστατώνεται από τον ερχομό των πλούσιων και περιζήτητων γαμπρών, του Mr. Bingley και του Mr. Darcy. Όμως ο περήφανος χαρακτήρας των εμπλεκόμενων, όπως και κάποιες κοινωνικές προκαταλήψεις, θα προκαλέσουν διάφορες συναισθηματικές αναστατώσεις και παρεξηγήσεις.Πρόκειται για το γνωστότερο μυθιστόρημα της Jane Austen, με το δημοφιλέστερο ζευγάρι ηρώων της. Η ιστορία της Elizabeth Bennet και του Mr. Darcy, δεν μπορεί παρά να μας γοητεύσει ενώ ο Mr. Darcy παραμένει μέχρι και σήμερα το ιδανικό πρότυπο άντρα για πολλές γυναίκες.

 

Ένας απρόσμενος έρωτας (A walk to remember)

Συγγραφέας: Nicholas Sparks

Εκδόσεις: Λιβάνης

Ήταν φθινόπωρο του 1958, και ο Λάντον Κάρτερ είχε ήδη γνωρίσει κάνα δυο κορίτσια. Μάλιστα, έπαιρνε όρκο ότι είχε ερωτευτεί. Και οπωσδήποτε, η τελευταία κοπέλα που πίστευε ότι θα μπορούσε να αγαπήσει ήταν η Τζέιμι Σάλιβαν, η κόρη του ιερέα. Ο Nicholas Sparks μάς προσφέρει μια ξεχωριστή ιστορία αγάπης, αναδεικνύοντας με σπάνια αφηγηματική ικανότητα τη δύναμη και συνάμα την εύθραυστη φύση της ανθρώπινης ψυχής. Με χιούμορ και γλυκύτητα μας αιχμαλωτίζει σ' ένα μαγικό κόσμο χρωμάτων και σκιών, υπενθυμίζοντάς μας ότι στη ζωή όλων ένας απρόσμενος έρωτας μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

 

Σασενάχ, η ξένη (Outlander)

Συγγραφέας: Diana Gabaldon

Εκδόσεις: Anubis

Το 1946, η Κλαιρ Ράνταλ, μια στρατιωτική νοσοκόμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναβρίσκεται με το σύζυγό της για ένα δεύτερο μήνα του μέλιτος στη Σκοτία. Η μοίρα όμως τους χωρίζει ξανά, όταν η ηρωίδα περνά μέσα από έναν κύκλο μονόλιθων στα Χάιλαντς και μεταφέρεται ως διά μαγείας στη Σκοτία του 1743. Εκεί, γίνεται ξαφνικά μια Σάσεναχ, μια ξένη σ’ έναν τόπο που μαστίζεται από τον πόλεμο και τις διαμάχες των φατριών. Διχασμένη ανάμεσα στο πάθος και το καθήκον, τη βία και την προκατάληψη, η Κλαιρ θα ζήσει ένα συγκλονιστικό έρωτα με τον νεαρό Τζέιμι Φρέιζερ, ένα θαρραλέο Σκοτσέζο πολεμιστή. Το πάθος του Τζέιμι για τη μοιραία γυναίκα είναι τόσο παράφορο, που σύντομα η Κλαιρ θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην πίστη και τον έρωτα, παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο ζωές εντελώς ασυμβίβαστες.

 

Χαμένες αγάπες (Message in a bottle)

Συγγραφέας: Nicholas Sparks

Εκδόσεις: Λιβάνης

Μια μέρα που η Τερέζα κάνει τζόκινγκ στην παραλία, βρίσκει ένα μπουκάλι με ένα ερωτικό γράμμα μέσα. Το γράμμα είναι βαθύτατα συγκινητικό και από την στιγμή που το διαβάζει είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να σκεφτεί. Έτσι αποφασίζει να ψάξει για τον άντρα που το έγραψε. Όταν συναντιούνται, γεννιέται ένας έρωτας μεταξύ τους, όμως εκείνος έχει φαντάσματα του παρελθόντος που τον στοιχειώνουν. Γεμάτο στιγμές αγωνίας και συναισθηματικής έντασης, το βιβλίο Χαμένες Αγάπες παρακολουθεί τα βήματα ενός άντρα που βασανίζεται από τις αναμνήσεις του και αποκαλύπτει στους αναγνώστες τη σπαρακτικά εύθραυστη και, ταυτόχρονα, τεράστια δύναμη της αγάπης.

Συντάκτης: Κατερίνα Βαϊμάκη,

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.