7 σπιτικές συνταγές για να έρθει η περίοδος πιο νωρίς

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Όλες οι γυναίκες κάποια στιγμή ευχήθηκαν να μπορούσαν να επιταχύνουν ή να καθυστερήσουν την περίοδο λίγες ημέρες εξαιτίας κάποιας σημαντικής περίστασης. Στην Ινδία η έμμηνος ρύση είναι ταμπού, όταν πρόκειται για θρησκευτικά πανηγύρια, γάμους κά. Ακολουθεί μία λίστα με μερικά διαθέσιμα φυσικά τρόφιμα τα οποία προκαλούν «θερμότητα» στο σώμα με αποτέλεσμα την πρόωρη επίσκεψη της περιόδου σας, ώστε να είστε ξέγνοιαστες στις προγραμματισμένες διακοπές ή την ημέρα του γάμου σας.

Παπάγια

Η παπάγια είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την πρόκληση της έμμηνου ρύσης σας, καθώς παράγει υπερβολική θερμότητα στο σώμα σας. Η παρουσία της καροτίνης σε αυτό το φρούτο βοηθά στην τόνωση των οιστρογόνων, προκαλώντας έτσι την πρόωρη επίσκεψη της περιόδου σας.  

Jaggery 

Η ακατέργαστη ζάχαρη είναι διαθέσιμη στην ινδική κουζίνα αποτελώντας συνάμα μια καλή θεραπεία στο σπίτι για την περίοδο. Καταναλώστε jaggery με σουσάμι ή πιείτε ένα ποτήρι χυμό τζίντζερ με jaggery με άδειο στομάχι το πρωί, για να αλλάξετε τον κύκλο σας.

Ρόδι

Πιείτε χυμό ροδιού τρεις φορές την ημέρα για μερικές ημέρες ή ένα ποτήρι (χυμός ροδιού με χυμό ζαχαροκάλαμου) από μείγμα χυμού τέσσερις φορές την ημέρα για να ξεκινήσετε τον εμμηνορροϊκό κύκλο σας νωρίς.

Καρότα

Τρώτε φρέσκα καρότα (ή κολοκύθα – πλούσια σε καροτίνη) ή ετοιμάστε ένα ρόφημα καρότου 2-3 φορές την ημέρα, καθώς η καροτίνη ενθαρρύνει την παραγωγή των οιστρογόνων.

Σουσάμι

Μπορείτε να καταναλώσετε ένα κουταλάκι του γλυκού σουσάμι με jaggery περίπου 15 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία ή μία κουταλιά σουσάμι με ζεστό νερό 2 φορές την ημέρα για πρόωρη εμμηνόρροια.

Ανανάς

Είναι ένα τρόφιμο που επιταχύνει τη θερμότητα στο σώμα σας, ενώ φαίνεται να δρα αποτελεσματικά για τον εν λόγω σκοπό. Γι’ αυτό καταναλώστε μεγάλες ποσότητες.

Χρυσόριζα

Προσθέστε μια πρέζα σκόνης από χρυσόριζα σε βραστό νερό και πιείτε το πρωί και το βράδυ κάθε ημέρα για περίπου 15 ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία σας. Έτσι, θα αυξήσετε τις πιθανότητές σας να έρθει η περίοδός σας 5 ημέρες πριν.

Αποποίηση ευθυνών: Οι σπιτικές αυτές συνταγές δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αντί των συμβουλών ενός γιατρού. Παρακαλούμε επισκεφθείτε τον γιατρό σας για τη σωστή διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…